Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2016 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

sâmbătă, 10 ianuarie 2015

Ceea ce trebuia spus

...
ne-a spus leorbaul.
Ultima reduta din chinologie ramasa pana acum nemurdarita a fost tarata si ea in noroi. 

E vorba de Cartile de Origine.
Aveam multe semne de intrebare privind pedigree-le dar acum s-a facut lumina.
Pedigreele nu reflecta realitatea ci doar interesul crescatorilor.
Este mai mult decat elocventa urmatoarea afirmatie a leorbaului:

"a zis ala din Germania ca Airac de Albac ar avea pedigreeul manarit desi eu cred ca era doar ura lui contra liniei COR 1 si Darlan crescuta de Trabalca . De parca ar conta un Darlan in plus sau in minus in genetica trecuta a liniilor noastre."
Ambitii personale de gen "ura lui contra ..." pot infirma iata usor un pedigree.
Genealogia canina se scrie deci pe picior din ambitii personale si ura crescatorilor. 

Este o genealogie falsa ne spune leorbaul:
"studiile pe genom arata ... ca la anumite linii s au produs falsuri si genomul nu se potriveste cu pedigreeul."
Noua care platim o caruta de bani pentru o anume origine a cainelui ni se furnizeaza de fapt o iluzie de ... origine sub forma unui pedigree.
Aflam in sfarsit ca de fapt platim cu bani grei doar iluzii.
Platim iluzia unei origini croita pentru interesul crescatorului.
Platim iluzia sanatatii dobermanului cumparat in spatele careia se ascund tarele genetice grave de care mor marea majoritate a dobermanilor.
Platim iluzia valorii chinologice a unui doberman, valoare obtinuta in expozitii prin intreceri trucate cu ajutorul "aranjamentelor" sau chiar prin ... "cumparare" de trofee.
N-a mai ramas nimic neiluzoriu. Doar banii nostri nu sunt o iluzie.  Banii astia pe care-i castigam cinstit sunt singurii care nu sunt o iluzie si pentru ei se calca in picioare crescatorii.
Suntem smenuiti de niste jucatori de alba negra care si-au creat si institutii pentru ca smenul lor sa para o treaba onorabila?
Asa se pare cu atat mai mult cu cat atunci cand sesizam ca am fost trasi pe sfoara si protestam suntem atacati de crescatori organizati in haite (pardon cluburi) cu injurii calomnii si amenintari noi si familiile noastre.