Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2021 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu dobermannul2009@gmail.com, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

luni, 12 ianuarie 2015

Caractere de doi bani

...
Ia sa vedem cum se fac aranjamentele in expozitii.
Nu cum spun eu ca se fac ci spun ei, cei din sistem cand se calca pe coada. Cand nu reusesc sa-si imparta ciolanul in mod echitabil.
Primul exemplu peste care am dat.
CAC-CACIB Cluj 15-16 nov 2008 acasa la sorin spaller care-i mare si tare prin ACh Cluj-Napoca si organizator de expozitie precum si participant cu cainii in ring.
Asta e cam cum ar fi sa joci sah cu tine insuti dupa care sa te lauzi ca ai castigat.

zice sorin spaller dupa expozitie:   
Prima zi la CACIB
Rellaps: Cinderela vp1 best baby
Charisma vp1
Belladonna RPJ
Abygail CAC, CACIB
Admiral CAC,CACIB, BOB
Perechi locul 3
Grup de crestere locul 3
A doua zi la CAC
Rellaps:Charisma vp1 best baby
Cinderella vp-intaziata
Belladonna RPJ,Best Junior si cu asta suntem campioni de juniori la 10 luni si 3 sapt
Abygail CAC,BOB si BOB la turneul campionilor
Admiral CAC
Perechi locul 2
Grup de crestere locul 2
TOP TEN
RELLAPS ABYGAIL locul 4 din 23 de participanti cu 56 de puncte din 60 posibile
Eu sunt super multumit ...............festival RELLAPS


gelal alievici participant si el cu rezultate mai mici i-o tranteste nervos:
Felicitari Spaller ptr cum ti-ai organizat expo. Unii chiar au crezut ca sunt la expo... ce fraieri.

Si ce vroiai tu ma sa organizeze expozitia si sa nu profite omul. 

Pai el de ce s-a bagat in ACh locala?
Ba, voi sunteti cainari nu gentlemani englezi.
Din ce dracu sa va luati o bere daca nu din matrpazlacuri de doi bani.

sorin spaller revine:
Si daca nu stii tovarase Gelal nu eu am organizat expo ci AChNapoca unde eu sunt un simplu membru.


gelal alievici a prins firul si i-o tranteste:
ai spus ca: "Si daca nu stii tovarase Gelal nu eu am organizat expo ci AChNapoca unde eu sunt UN SIMPLU MEMBRU.";daca ne uitam in catalogul expo CJ la pag 2, observam ca TU, Spaller Sorin nu numai ca nu esti UN SIMPLU MEMBRU ci faci parte din COMITETUL DE CONDUCERE al A.CH.NAPOCA.Mai mult, daca nu ma insel, reg. nu prea permite ca cel care organizeaza sa si prezinte in ring (macar moral nu e ok sa faci asta).Si inca ceva, in calitatea pe care o ai la A.CH.Napoca, ti se pare normal ca cel care este in Comisia de Contestatii sa si arbitreze?

Cum ma, adica daca face parte din comitetul de conducere a celor care organizeaza expozitia nu poate sa-si bage cainii in ring?

Daca el care face parte din comitetul director al ACh Cluj-Napoca   a invitat arbitrul nu poate sa-l puna sa-i evaleze cainii? Nu-i moral asta? Acolo zici ca nu-i moral si dai cu spaller de pamant, dar ...
La expo DCR Bucuresti 2006 toti din comitetul de conducere al DCR care au organizat expozitia, au invitat arbitrul si l-au platit pentru arbitraj l-au pus pe papp sa le arbitreze cainii.
Si csaba majoros si cristian dragomir si sorin spaller si daniela catanescu membrii in comitetul director al DCR au avut caini in ring sa-i arbitreze papp. Mai mult decat atat ei au facut foaia de arbitraj pentru cainii lor.
La Bucuresti n-a fost imoral ca acei din comitetul director al DCR care au organizat expozitia, au invitat arbitrul, au platit arbitrul pentru arbitraj si au stabilit ce se va evalua la cainii sa-si bage cainii lor in ring?
Despre asta gelal alievici nu sufla nimic insa.
Ei au organizat, ei au luat tot ce se putea si tot ei au respins cu ajutorul arbitrului invitat de ei si platit de ei singurii dobermani care nu erau ai lor.
Curat murdar.
Caractere de doi bani. 

De asta rasa doberman merge la dezastru.