Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2021 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu dobermannul2009@gmail.com, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

joi, 8 ianuarie 2015

Certificate de origine

 ...
adica pedigree sunt acele documente care certifica ce-i convine crescatorului sa se certifice in ceea ce priveste originea unui caine de rasa. Si pentru ca sa nu spuneti: pe asta de unde a mai scos-o o sa va dau un citat naucitor, adica o sa lucrez cu materialul clientului pentru ca omul care o zice e crescator ba cu pretentii:
"Povestea spune doua femele au fatat cam in acelasi timp si ca puii bunicii cu numele au murit dupa nastere . Dar puii Brianei erau sanatosi si vigurosi dar nu aveau pedigree fiindca eu nu dadusem pedigreeul Brianei (nu mai stiu dupa atata vreme) . Atunci puii acestia care au trait au primit pedigreeul actual al bunicii babei Ghya de Caligula , bunica care de fapt a fost Valencia Briana."
De ce-i naucitor citatul dat de mine?
Pentru ca acel care scrie ce v-am citat eu mai sus demonstreaza ceea ce are el interesul sa demonstreze utilizand intotdeauna pedigree-le emise si de COR, adica de Cartea de Origine Romana. Construieste teorii peste teorii bazandu-se pe pedigreele emise de COR institutie pe care el o distruge prin citatul prezentat de mine mai sus.

Ce spune respectivul in concluzie?
El spune: 
Cartea de Origine Romana emite documente mincinose pentru ca ele nu reflecta originea adevarata a cainilor.
Daca n-ar fi fost violenta cu care-si sustine el elucubratiile in tara si in strainatate prezentand de fiecare data ca dovada suprema pedigreele emise si de COR intelegeam. Omul spunand ce a spus mai sus critica unele aspectele negative ale sistemului chinologic romanesc. Unul din multele aspecte negative care evident trebuiesc criticate din interior pentru a fi cat mai credibila critica.
Dar asa?
Exista o singura explicatie: omul asta isi da singur suturi in kr.

De ce isi da singur suturi in kr? 
In primul rand pentru ca el s-a nascut sa leorbaie, leorbaie extrem de mult si nu-l duce capul sa filtreze ce leorbaie, iar in al doilea rand pentru ca el ne spune:
Eu va insel in mod deliberat construind teorii si istorii pe baza unor date mincinoase stiind bine ca sunt mincinoase. Profit insa de naivitatea voastra si de mincunile respective oficializate sub semnatura si stampila COR. Profit deci in interesul meu personal de aceste minciuni iar in plus de asta sunt marlan si agresiv cu acei care nu accepta enormitatile pe care eu le debitez si ma critica.
Isi da singur suturi in kr si o face cu o frenezie si la intensitate maxima.
Dar sa ne oprim aici cu prezentarea autorului citatului dat de mine ca nu asta-i important si sa tragem concluzia de final ce decurge din acest citat:
Avem astfel o recunostere din interiorul sistemului adica de la cei care declara monte, obtin si utilizeaza apoi pedigree ca acestea sunt doar niste petice de hartie fara nicio valoare pentru ca nu reflecta originea reala a cainelui ci doar interesul crescatorului iar COR-ul incaseaza taxe si emite documente mincinoase.