Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2021 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu dobermannul2009@gmail.com, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

joi, 29 ianuarie 2015

Dobermanii de azi nu mai sunt dobermani

...

"Phenotype evaluation IT IS NOT CLEAR for everybody ,because shows destroyed dobermann genepool and Judges still judge conform TREND and not conform STANDARD !"

Crescătorii trebuie să se hotarască, respectă cu dobermanii lor sau nu respectă standardul rasei.
Dacă dobermanii produși de ei respectă standardul rasei cine-i obligă să invite arbitrii care nu arbitrează cu standardul rasei in față?
Așa cum atunci când nu le-a convenit cum a arbitrat l-au declarat pe Avi Marshak ramolit deși nu era cred că nu se sfiiesc să nu mai invite arbitrii care nu arbitreză conform standardului rasei.
De ce se vaită de tendințe contrare standardului, tendințe impuse de arbitru în ring când ei invită și tot ei plătesc arbitrul?
Reprezentații crescătorilor de dobermani care conduc clubul de rasă pot atenționa pe loc arbitrul că nu arbitrează conform standardului rasei și dacă nu se corectează pot să-l reclame la colegiul arbitrilor și să nu-l mai invite a doua oară.
Ce rost au atunci văicarelile astea internetice?
Dacă reprezentații crescătorilor de dobermani din clubul de rasă acceptă arbitrarea fară respectarea standardului cine îi împiedică pe crescători să-i dea jos și să pună alții care să-și facă treaba pentru care au fost aleși?
Dacă n-o fac și uite că n-o fac înseamnă că ei crescătorii de jos si păna sus la nivelul de conducere al clubului de rasa sunt de acord cu toții cu maniera asta de arbitraj. Sunt de acord ca dobermanii lor să fie arbitrați fară a se ține cont de standardul rasei. 
Mârâie unii pe la colțuri de ochii lumii dar atât.

De ce oare sunt de acord crescătorii de dobermani că dobermanii lor sa fie arbitrați fără a se ține cont de standardul rasei? 
Explicația e evidentă.
Pentru că dobermanii lor nu mai seamănă cu standardul rasei.
Pentru că nu mai sunt dobermani și nu mai corespund genotipului de doberman detaliat în standardul rasei.
Cu alte cuvinte ceea ce produc si vând crescătorii de dobermani nu mai sunt dobermani și atunci arbitrul ca să poată da trofeele cu ajutorul cărora crescătorii sa-și vândă  metișii pe post de dobermani, să-i vânda cât mai scump posibil arbitrează după ce i se aduce în ring nu după standardul rasei care nu se mai potrivește cu metișii pe post de dobermani din ring.