Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2016 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

joi, 29 ianuarie 2015

Așa zisa longevitate

...
Vedeți de ce vă spun eu sa fiți atenți la alin țaga (acum weinberge alain) că vă face ca la alba neagra.
Vă bagă sub nas longevitatea dobermanilor din canisa von Bayern exemplificând cu 22 de dobermani care au trăit peste zece ani ca și cum ar fi trăit peste 15 ca să putem vorbi de o longevitate notabilă.
Dar asta nu-i totul.
Știti din câte cuiburi sunt cei 22 dobermani pe care îi dă de exemplu privind longevitatea?
Din 16 cuiburi.
Adică un doberman de cuib și din când în când doi din cuiburile mai numeroase care cu chiu cu vai au depășit vârsta de 10 ani.
Cred că știti că o dobermanița fată cel mai adesea 10-12 pui.
Mare scofală de longevitate dacă din 10-12 pui unul maxim doi trec cu chiu cu vai de vârsta de 10 ani. 
Da, dar dacă nu sunteți atenti sau nu vă duce capul like-uiți în draci enormitățile debitate.