Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2016 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

joi, 22 ianuarie 2015

Dobermann Club Romania

...
Cum sa dai un club de rasa canina pe mana unuia care are doar studii liceale? Cum sa faci asta tocmai acum cand rasa doberman este in mare suferinta si are nevoie de o selectie foarte riguroasa pe baze stiintifice ca sa iasa din impas?
S-o dai pe mana unuia fara studii de specialitate?
Cum sa inteleaga individul asta ceva din genetica?
Si chiar nu intelege nimic si din motivul asta l-am citat in postarile mele anterioare. L-am citat ca sa se vada ca omul asta nu constietizeaza ceea ce stie toata lumea ca nu mai exista aproape deloc dobermani sanatosi genetic. Nu constietizeaza ca aproape nu mai au ce inmulti ca sa insanatoseasca rasa. Cum sa rezolve problemele rasei daca el spune ca aceste probleme nu exista?
De ce l-au pus in functie colegii crescatori si de ce-l tin acolo?
Pentru ca ei sunt ca el.

Sa ma explic si cu asta.
Ma uit siderat de ani de zile peste toate prostiile debitate de acesti ipochimeni cu o spoiala de studii generale. 
Ma uit si ma crucesc. Orice subiect abordeaza sunt complet pe dinafara. Astia nu inteleg nimic din ce se intampla in jurul lor pentru ca de fapt n-au notiunile de baza ca sa inteleaga. Nu au dobandit la vremea lor cunostiintele respective si acum se vad rau lacunele lor.
Lor le lipsesc notiuni elementare de scoala generala, ce sa mai vorbim de cele din liceu. Daca si-ar fi insusit macar notiunile predate in liceu tot le-ar fi fost suficient ca sa inteleaga ce au de facut cu dobermanii lor si cand simtindu-se depasiti sa ceara ajutorul specialistilor. Lipsindu-le insa notiunile elementare care sa-i ajute sa inteleaga sunt convinsi ca stiu tot pentru ca de fapt nestiind aproape nimic nu-si dau seama cat sunt de ignoranti.
Avem de-a face deci cu niste ignoranti plini de ei, marlani si agresivi pusi pe facut bani din cresterea dobermanului.
De asta sunt eu sceptic privind viitorul rasei.