Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2021 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu dobermannul2009@gmail.com, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

joi, 1 ianuarie 2015

De ce scriu eu adevarul despre inmultitorii romani de dobermani grupati in DCR? ep.8

...
Vorbeam in episodul anterior despre cusca utilizata de noi doar zece minute.
O sa va mai vorbesc si azi cate ceva legat tot de custi.

Cativa ani mai tarziu de momentul expozitiilor la care am participat in 2006 am vazut o serie de poze postate de smenarii inmultitori de ghioarle bolnave pe post de dobermani. Pozele infatisau custile din casa smenarilor, custi pline cu dobermani. Asa cum v-am mai spus asta era ceva de neconceput pentru noi cei care iubeam dobermanii. Dobermanii ca si celalte rase canine s-au nascut liberi nu sa zaca in custi ca fiarele salbatice. 
Era de neconceput pentru noi si am comentat asta.
Evident ca smenarii ne-au sarit in cap.
Pentru ei era normal ca dobermanii sa zaca in custi, era normal sa nu-i deranjeze de la ce au ei de facut pentru ca de la dobermani doar genitalele contau pentru ei cei pusi pe facut bani din vanzarea de pui. Era normal ca dobermanii lor sa zaca in custi, dar normala era si dorinta lor de a se da iubitori de dobermani pentru ca asa puteau spune ca fac hobby nu afacere si scapau de taxe si impozite la stat.
Asa ca deranjati de povestea cu custile au iesit repede sa dea din gura. Te asteptai ca evident sa spuna ca nu-i adevarat ca nu tin cainii in custi . Numai ca ...
Primul ca intotdeuna iese la inaintare mancatorul de kkt al DCR-ului gelal alievici, dresorul cutiilor de vopsea. gelal alievici publica o poza cu anuntul pentru vanzarea custii in care Casi a stat doar 10 minute, anunt pus de sotie in aprilie 2007. Are grije insa ca in poza postata de el sa nu apara si data anuntului. De ce asta? Pentru ca atunci nu putea manca kkt-ul pe care-l mananca din plin ca am vandut cusca dupa ce ne-a murit cainele. Noi am dat anuntul si am vandut cusca cu un an si jumatate inainte de a muri Casi si asta s-ar fi vazut daca publica si data anuntului. Asa ca il da dracului de caracter ca oricum asa ceva nu tine de foame la cei care traiesc din genitale de caini si publica:

"si-i mai critica pe altii ca tin cainii in cusca...desi a facut la fel. aaa, vindea cusca ptr ca ii murise cainele, nu din alt motiv."
Dar ceea ce vreau sa retinem din ceea ce scrie gelal alievici este ca: recunoaste ca ei tin cainii in custi acasa la ei criticandu-ne pe noi doar pentru faptul ca facem la fel ca ei. 
In dorinta de a ne pune la zid prostii astia recunosc singuri cum procedeaza.
Aoleo Doamne ca prosti sunt.
Nu-i singurul care o comite. Imediat apar "jurista" din Targu Neamt cristina eugenia oprescu cea cu limbaj de boarfa si "bubu" cel venit din mina actualmente samsar de maidanezi  adica tiberiu popescu care zic si ei ca noi avem dreptate: ei smenarii de ghioarle bolnave pe post de dobermani tin cainii in custi acasa la ei.
Tot legat de custi am comentat la noi pe blog atunci cand i-a luat foc casa danielei catanescu. Am comentat referitor la cei cinci dobermani arsi de vii. Era mai mult decat clar ca inchisi in custi singuri in casa n-au avut nicio sansa sa scape din foc. Am suferit de mila lor. Oricum ne ziceam noi in custi sau nu daca cinci dobermani au ars de vii in casa de vina nu pot fi decat stapanii lor. Initial am compatimit-o pe daniela catanescu. Ziceam ce-o fi pe sufletul ei. Numai ca "indurerata" de ochii lumii si-a revenit rapid si a luat alti dobermani. Ca de, la ei genitalele de dobermani sunt izvorul din care traiesc. Nu ne venea sa credem. Suferinta ei a fost extrem de scurta iar sentimentul de vinovatie absent.  Daca eram in locul danielei catanescu noi intram in pamant de oroare pentru ce am facut. Ne decadeam cu de la noi putere din statutul de crescatori de dobermani asa cum niste parinti care n-au grije de copiii lor si ard copiii inchisi in casa sunt decazuti de lege din statutul de parinti. Atunci indignarea noastra in fata nesimtirii ei ne-a facut sa scriem ca este "specialista in friptane de dobermani".
Ce au inteles smenarii inmultitori de ghioarle bolnave pe post de dobermani?
Ce le-a convenit si ce le-a trecut prin mintile lor bolnave.
Unii ne-au reprosat ca suntem niste monstri care se bucura de moartea dobermanilor arsi de vii in casa cataneascai cum se lamenta ingrid vinatoru dar ... aia din Targu Neamt comisar autodeclarat pe nume cristina eugenia oprescu se cauta ce se cauta in cutia de deasupra gurii unde la ea bate crivatul si sloboade una ca din putzul gandirii: e convinsa ca eu i-am dat foc casei cataneascai ca apoi sa ma bucur ca i-au ars de vii cainii.
Este ca e tare?
Tare prostia ca la asta ma refer.
Dar pentru astazi ajunge.
Continuarea intr-un episod viitor.