Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2021 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu dobermannul2009@gmail.com, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

miercuri, 31 decembrie 2014

"Nu pot da garantie"

...

"Cat timp nu se stie exact cum se transmite genetic si cum se poate elimina nici nu poti sa ceri crescatorului oastfel de garantie." eva chivu
Deci crescatoarea care vinde mortaciuni pe post de dobermani stabileste ea pentru cumparatorul care  plateste si din banii caruia traieste ce poate cere acesta de banii lui.
Ca sa fie clar cumparatorul poate cere orice pentru ca el plateste. Cunoasteti vorba "clientul noastru stapanul nostru". 
Cumparatorul poate cere orice iar crescatorul poate da sau poate sa nu dea ce ii cere cumparatorul dar asta-i alta treaba.
Formularea crescatorei eva chivu ca un cumparator "nu poate sa ceara crescatorului garantie" este evident o obraznicie. 
E o obraznicie sa-i fixezi unuia ce are voie sa pretinda de banii lui.
Corect ar fi fost sa spuna "crescatorul nu poate da o astfel de garantie".
Dar sa trecem si sa punem o intrebare fireasca.
Daca nu pot da garantie la DCM (din motivele enumerate de eva chivu mai sus) de ce nu insotesc orice anunt de vanzare pui de dobermani cu avertismentul : "peste 60% din dobermanii romanesti mor de DCM si noi nu va putem garanta ca puiul cumparat nu va va muri tanar"? 
Si sunt mii de astfel de anunturi pe net in care nu se sufla nimic despre riscurile cumparatorului privind DCM si nu este corect. 
Dar ... nu numai ca nu se sufla nimic despre impactul DCM-ului la rasa doberman dar csaba andrei majoros presedintele Dobermann Club Romania chiar neaga ca DCM-ul ar fi o problema pentru rasa doberman. Evident negarea asta o face acolo unde aflarea adevarului ca peste 60% din dobermani mor tineri de DCM ar produce pagube imense crescatorilor. Adica exact acolo unde-si fac ei reclama mincinoasa (pentru ca nu prezinta defectele marfii) pentru vanzarea de pui. In concluzie, presedintele DCR minte pentru ca el si ei colegii lui sa poata vinde marfa cu defecte ascunse cumparatorilor?

Este ca e o intrebare buna?
Dar ia sa vedem urmatoarea intrebare ca asta care urmeaza este si mai si...
Daca nu pot da garantie ca puiul nu va face DCM si nici nu avertizeaza cumparatorul inainte de a-i lua banii de riscul pe care si-l asuma de ce atunci cand respectivului cumparator ii moare puiul luat de la ei la nici trei ani de DCM si povesteste asta ii sar crescatorii in cap si ii porcaiesc familia? 
Pentru ca nu pot da garantie? 
De aia il denigreaza pe respectivul cumparator cu dobermanul lui mort timpuriu si cumparat de la ei care n-au dat garantie si nici nu l-au avertizat de risc, de aia ii denigreaza sotia si fiul? 
Pentru ca nu pot da ei garantie la DCM?
Ce legatura exista ca ei crescatorii nu pot da garantie la DCM cu putza fiului celui cu dobermanul mort timuriu, dar ca relatarea lor a crescatorilor ca stiu ei ca fiul este homosexual si ca ma-sa s-a prostituat cu profesorii pentru ca el sa termine facultatea, cu ...?
Ce treaba au toate mizeriile astea cu faptul ca ei creacatorii nu pot da garantie la DCM?
Si daca unii au debitat magarii acolo unde toti crescatorii membri sau nu ai DCR scriau si citeau credeti ca a existat macar unul dintre ei care sa zica public: stop ca ati depasit orice limita.
Nu s-a gasit nimeni.
Si anormalitatea asta este normala acolo printre DCR-isti unde tonul atacurilor la persoana l-a dat chiar seful lor csaba andrei majoros.
Tuturor le-a placut sau s-au complacut cu denigrarea familiei celui care le-a zis ca vand cu buna stiinta caini bolnavi genetic pe post de dobermani si ca nu-i problema de garantie pe care nu o pot da este problema iata ca am ajuns si la asta, este problema de escrocherie atata timp cat vand marfa ale care-i defecte nu le comunica intentionat cumparatorului. Si daca ar fi doar problema ca nu comunica cumparatorului defectele marfii tot ar fi mai putin decat problema ca ameninta cu bataia si moartea pe cel care vorbeste despre aceste defecte pe care ei tin sa le ascunda ca sa poata vinde.
Pai atunci nu-i adevarat cand spun eu ca problema dobermanului romanesc este problema de caracter a crescatorilor.