Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2016 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

miercuri, 31 decembrie 2014

Prostia umana

...
Motto: "niciun crescator de dobermani nu poate da garantie pentru DCM. Pe scurt pentru ca e prezent in toate liniile, nu exista nicio linie free" eva chivu
"I was wondering if any of you know whether diamante nero is (knowingly) breeding dogs with DCM? Their dogs have many titles and some health certifications listed, but I did not see anything about holter or echo results on their website, and it looks like they have 2 males that died around 8 years of age, which is sending up a huge red flag."
Uneori ma intreb pana unde poate merge prostia oamenilor?
Si de cate ori ma intreb imi raspund singur uitandu-ma in jur: "pana in panzele albe".
Intrebi despre testele de sanatate  unde sunt dar de ce nu intrebi esentialul, practicul: unde sunt informatiile despre la ce varsta au murit dobermanii Diamante Nero si din ce motiv au murit? Pentru ca daca mor de batranete la 12-15 ani totul e OK cu sanatatea genetica, dar daca mor in general tineri de boli genetice cu ce te mai incalzesc testele de sanatate bune?
Si atunci cand vezi ca lipsa acestor informatii e regula de baza la canisa Diamante Nero ai raspunsul direct fara sa mai ceri informatii altora.
Ce sa-ti spuna aia pe care-i intrebi?
Ce spun ei in bataie de joc: "intreaba proprietarul canisei".
Pai daca vezi canise ale caror proprietari anunta montele, fatarile, trofeele (adica reclama pentru ca sa vanda puii scump) si apoi ... gata cainii care l-au umplut pe proprietar de bani dispar fara sa mai moara vreodata, ce mai vrei sa stii despre sanatatea lor?
Nu ti s-a spus totul prin lipsa informatiilor privind decesele si motivul lor ? 
Ti s-a spus totul prin ne-spunere, iar daca n-ai inteles e treaba ta.