Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2016 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

marți, 30 decembrie 2014

Fuga din spatiul public

...
Prin 2005-2006 cand am inceput sa ma interesez de dobermani singurul loc unde puteai discuta despre ei si problemele lor era pe forumuri. Pe forumuri puteai sa comentezi atata timp cat nu "scandalizai" crescatorii vorbind despre adevaruri care le puneau in pericol vanzarile de pui. Cand o faceai erai zburat de pe forum de nu te vedeai ca "provocator de scandal" si apoi in lipsa te porcaiau pe tine si familia de nu te vedeai, iar daca insistai si nu te lasai pagubas te amenitau cu bataia, moartea, sau penalul.
Azi avem exact acelasi lucru ca acum opt noua ani numai ca forumurile nu mai sunt la moda. La moda sunt acum site-urile de socializare. 

Pe site-urile de socializare gasim doua situatii. 
Prima, paginile personale ale tuturor crescatorilor, ale caniselor acestora, ale tuturor cainilor fiecarui crescator, ale celei de a doua personalitati a crescatorilor, a treia personalitate, ... a n-a personalitate (adica clone), a tuturor membrilor de familie a crescatorilor,  ... ma rog cat mai multe pagini pentru fiecare crescator in parte. Pe aceste multe pagini ale fiecarui crescator si pe mult mai multe pagini ale tuturor crescatorilor nu scrie nimeni si nu citeste nimeni decat cu acceptul crescatorului respectiv. Accept care se da doar celor care prin lauda il ajuta pe crescator sa vanda puii de doberman. 
A doua situatie, grupuri inchise (adica grupuri secrete) create de crescatorii de dobermani cu unul doi sau mai multi adminstratori unde nu patrunde nimeni sa scrie si sa citeasca daca nu consimte la onoarea de smenari de ghioarle bolnave pe post de dobermani ai celor care-si spun (sa creada prostii) crescatori.
De la zi la zi dobermanistica mondiala se ascunde din ce in ce mai mult de ochiul public. De ce se ascund de publicul care le cumpara cainii daca totul e in regula, daca nu fac nimic ilegal?
Raspunsul este unul singur pentru ca sigur ceva nu este in regula cu ei daca fug asa.

Avem astfel o comportare de tip clan mafiot a crescatorilor de dobermani. Clan in care ca la mafioti se intra pe baza de juramant ca noul intrat respecta regulile impuse si secretul si din care se iese doar cu repercusiuni (tinichele de coada, denigrari, amenintari deocamdata, vom vedea in viitor) daca nu respecta juramantul de la admiterea in clan.

Daca mi-ar cere cineva o dovada ca nu-i in regula ce se intampla cu crescatorii de dobermani n-ar mai trebui sa scotocesc in arhiva personala ca sa gasesc dovezi mi-au oferit singuri crescatorii dovada cea mai puternica.
Fuga din spatiul public si refugiul in clanuri secrete este cea mai tare dovada. De ochii lumii nu fug decat cei cu musca pe caciula.