Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2016 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

luni, 29 decembrie 2014

"Pestele de la cap se impute"

...

"Dar sa generalizam ca este o boala generala de acest gen (DCM - nota mea) la dobermanni NU ESTE ADEVARAT"
zice csaba andrei majoros.
Hai sa mai vedem o statistica de acum aproape 5 ani, statistica privind incidenta DCM-ului la dobermani:
Un "fleac" ne spune csaba andrei majoros, un fleac despre care nici macar nu trebuie sa ne ingrijoram. O incidenta azi de cel putin 62% a DCM-ului la dobermani si in permanenta crestere de la an la an nu arata ca e o "boala generala la dobermani"?
Nu arata pentru ca csaba andrei majoros are pui de doberman de vanzare cu 1000 de euro bucata (ca asa-i in ... "hobby" iau o caruta de bani dar nu platesc taxe si impozite la stat si raspundere ioc) si nu vrea sa ramana cu ei nevanduti.

Nu numai ca arata dar e un adevarat dezastru si nu numai ca proportie ci si pentru ca niciunul dintre crescatori in goana dupa bani nu tine cont sa nu inmulteasca cei 62% bolnavi de DCM + purtatorii (care doar transmit boala faca sa o si faca) cati or mai fi si aia marind incidenta bolii de la an la an. Nu tine cont nimeni si chiar daca ar vrea prin absurd unul mai corect dintre ei sa tina cont n-ar avea informatii pentru ca acei carora le mor dobermanii tineri de DCM ascund decesele sau le mascheaza in spatele unor cauze naturale: accident, oboseala, muscatura de sarpe, ciuperci otravite, ...
 

Si toate astea pentru a pune botnita adevarului ca : vand mortaciuni pe post de dobermani. 

Cunosc asta, stiu ca nu fac bine rasei, ascund asta si haituiesc pe cei care spunand adevarul  le pun in pericol smenul. Si fac toate astea in haita amenintand ca la o adica "ei sunt multi si eu singur, Drumul Taberei e colea la doi pasi, daca ma prind in expo imi dau un cap in gura, daca nu tac imi iau gatul, sunt penal si ma dau in judecata, un membru rupt sau o falca rupta nu costa decat 500 de roni,  ..."

O singura fatare dupa doar doua luni de gestatie si se scot si au si patru sau mai multe femele in curte. O adevarata industrie de facut bani din genitale de doberman si ala bolnav genetic. Iau dintr-un singur cuib cat ia un medic, profesor, muncitor, functionar public in cativa ani de munca. Iau banii astia fara obligatii fata de calitatea marfii vandute si fara obligatii sa plateasca taxe si impozite catre bugetul de stat. Dupa care mai sunt si marlani agresivi cu cei care le cer socoteala ca vand mortaciuni pe post de dobermani.