Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2021 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu dobermannul2009@gmail.com, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

duminică, 28 decembrie 2014

csaba andrei majoros "raul cel mai mic"

...
Vorbeam in postarea mea anterioara "csaba andrei majoros neaga impactul DCM asupra rasei doberman" despre disputa pe un anume forum, disputa dintre presedintele DCR csaba andrei majoros cel cu studii liceale dar presedinte ales al Dobermann Club Romania si un medic veterinar din Bacau. Un dialog dintre un nespecialist pus presedinte al unui club de rasa canina si un medic veterinar deci specialist dar nepus ...
csaba andrei majoros apara atunci in noiembrie 2006 interesul celor care-l pusesera acolo ca sa le promoveze smenul cu ghioarle bolnave pe post de dobermani. Interesul acestor smenari membri DCR era de a face bani cat mai multi si cu orice pret din genitale de dobermani.
Reproduc acum doar cateva pasaje din ce spunea acum opt ani csaba andrei majoros cel cu gura mare dar sef ca asa-i la noi care-l contrazicea pe medicul veterinar privind incidenta DCM-ului la rasa doberman:
"Dar sa generalizam ca este o boala generala de acest gen la dobermanni NU ESTE ADEVARAT si nici nu puteti dovedi prin statistici astfel de lucruri...Asa ca va rog nu stigmatizati dobermannul ca fiind o rasa cu probleme de cardiomiopatie... ati lasat sa inteleaga un cititor obisnuit al acestui forum, mai ales ca poate vedea ca sunteti si medic veterinar, ca dobermanni au o grava problema cu aceasta boala...Dar daca citim CORECT lucrarea vedem ce rase sunt predispuse si nu mai discutam de o situatie de catastrofa la dobermanni ci de o boala care poate sa apara ca si la rasele celelalte insirate."
Cel cu gura mare csaba andrei majoros dadea lectii competentului medic veterinar. Il invata cum se citeste "corect" o lucrare de medicina veterinara.
Si acum sa vedem ce spun cei competenti:

Spun competentii ca medicul veterinar bacauan a avut dreptate acum opt ani sa atraga atentia.  Incidenta DCM-ului la dobermani a trecut la peste 60% acum in 2014 fata de 50% in 2006 cand se ingrijora pentru rasa specialistul. Asta inseamna ca s-a ajuns ca mai mult de sase dobermani din zece produsi si vanduti de canisele pastorite de seful csaba andrei majoros sa moara tineri de DCM si dezastrul creste de la an la an. Si de ce toate astea? De ce tot acest dezastru? Pentru ca csaba andrei majoros si membrii DCR care l-au pus in functie vor sa castige cat mai mult si cat mai repede din vanzarea de pui de dobermani. Ii doare in kr de rasa si din motivul asta pun batista pe tambal si merg mai departe. Merg mai departe si in frunte cu csaba andrei majoros denigreaza si ameninta pe cei care spunand adevarul le incurca smenul cu ghioarle bolnave pe post de dobermani.
Opt ani de zile au ascuns gunoiul sub covor cu ajutorul presedintelui DCR csaba andrei majoros si uite ca in timpul asta incidenta DCM-ului a crescut cu aproape 12% si va continua sa creasca.
Toti membrii DCR au contribuit la dezastrul rasei doberman. Niciunul nu a reactionat public la dezastru, nu s-a desolidarizat de politica conducerii DCR. Au fost alaturi prin participare sau acceptare la terfelirea fiului si sotiei mele in incercarea de manipulare prin denigrarea mea si a sotiei care spuneam adevarul despre ei. Toti s-au complacut sa inmulteasca ghioarle bolnave pe post de dobermani. Altfel ar fi trebuit sa faca selectie dupa criteriul sanatate genetica, adica ar fi trebuit sa renunte sa mai inmulteasca cea mai mare parte din dobermanii pe care ii aveau.
Toti s-au indulcit la castig si astfel csaba andrei majoros ales si confirmat presedinte DCR a devenit din "raul cel mai mic" pentru inmultitori "raul cel mai mare" pentru rasa.

Pentru ca sa vedeti cum va aburesc cu rezultatele "negative" privind testul DCM lasandu-va sa credeti ca puii acestor dobermani vor fi ocoliti de DCM va invit sa cititi si postarea mea :  "Who told that oscar z padoku's mother died for DCM? Is this right information?"
In final va recomand un film despre DCM-ul la dobermani.

PS: O sa ma intrebati de ce zic ca singura lor grije este sa faca bani? Pai ce altceva gasiti pe site-ul DCR, pe forumurile de discutii, pe paginile personale, ... pe net in general? Gasiti doar reclama pentru vanzarea de pui. Sute de locuri cu "for sale" si reclama mincinoasa ca sa vanda scump. Despre sanatatea genetica, mortii tineri din cauze genetice, analize ingrijorate de situatie, masuri luate pentru indepartarea pericolului, statistici privind rezultatele masurilor luate de ei, ... nu exista nicaieri. Doar asa cate un medic veterinar ingrijorat de ce vede la el in cabinet care sa mai zica cate ceva pana cand il pun la punct si-l invata nespecialistii dar sefi desigur cum sa citeasca studii de medicina veterinara. Sau mai gasiti doi ca mine si sotia pe care ei ii discrediteaza la greu porcaindu-le familia. Ii discrediteaza pentru ca nimeni sa nu-i  creada ca spun adevarul.