Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2016 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

marți, 6 ianuarie 2015

Cum sa faci reforma cu distrugatorii?

...
Razboi in toata regula pentru forma de prezentare a dobermanului, adica cu sau fara urechi si coada cupate.
Razboi pentru ca unii au intrat in panica ca prin necupare dobermanul va fi mai putin solicitat de cumparatori si multi dintre ei inmultitorii vor ramane muritori de foame. Saracii de "hobby-sti" au intrat in panica ca vor ramane "fara bani de tzelina".
Evident ca n-o pot spune pe sleau ca-i doare la buzunar scaderea cererii de dobermani si atunci se dau rotund vorbind despre bla, bla, bla, ... adica despre diversitatea genetica care ar fi afectata prin eliminarea din piata a dobermanilor cupati. Si de aici pasul urmator diversitatea genetica redusa de cei care vor doar dobermani necupati ar insemna ... Ia uite cum le leaga istetii astia de buba aia mare a rasei doberman. Diversitatea genetica redusa ar insemna un atu in plus oferit bolilor genetice care fac prapad in cadrul rasei. Ii fute o grije de bolile genetice dar inmultesc in draci mortaciuni mereu aceleasi ale sefilor pentru ca doar mortaciunile astea castiga in expo. Mortaciuni fara nicio diversitate genetica in pedigree dar fiind ale sefilor aduc atuuri serioase de castig material.

De unde diversitate genetica ba smenarilor?
Vorbiti la misto sau sunteti de-a dreptul tampiti?
Vorbiti ca sa va vada lumea ce preocupari intelectuale aveti?
Nu voi ati dat buzna sa montati la bombele genetice cum ar fi Gino, Fedor, Tigr,  ... si tot neamul lor? 
Ati dat buzna cu gura cascata dupa suvoiul de bani care sperati voi ca o sa vina incuscrindu-va cu cei care aveau painea si cutitul.
Nu voi ati umplut Europa de mortaciuni?
Nu mai exista diversitate genetica demult, exista doar moarte peste tot pe unde ati calcat voi distrugatorilor.