Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2021 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu dobermannul2009@gmail.com, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

marți, 9 decembrie 2014

"Who told that oscar z padoku's mother died for DCM? Is this right information?"

...
Este vorba de Raya Ak-Yar?
Adica cea cu "cardio free"?
Mama lui Oscar z Padoku la care a montat anul trecut si dragomir?
A montat cu o femela vai mama ei daca te uiti in pedigree-ul plin de bombe genetice.
Adica si-a bagat si dragomir mortul in casa?
Se poate numai ca la ce morti are el deja in canisa unul in plus sau in minus chiar nu mai conteaza.

PS: dragomir cica medic veterinar spune evident prostilor ca a montat la Oscar z Padoku pentru ca e testat: "Cardio 07.03.2011 - Washington State University - DCM, test DNA" si are rezultaul:"NEGATIVE". 

Acum eu o sa va spun ce zic cei care au facut testul ca inseamna "negative". Uite ce scriu ei pe buletinul pe care au scris si rezultatul "negative" si evident l-au transmis si lui dragomir:
"Negative results: The absence of the mutation in this dog, DOES NOT mean that it will never develop the disease. It means that it does not have the only known mutation that can cause the disease in the dog at this time." 
&
"Dilated Cardiomyopathy Mutation (DCM) is a form of heart disease in the Doberman Pinscher dog. It is inherited and our laboratory has identified a mutation responsible for the gene in some Doberman Pinscher. However, it should be noted that in human beings with the same disease, there are many different genetic mutations which can cause this disease. We do not yet know if this is the only mutation in the Doberman Pinscher or if there will be many different mutations. Please keep in mind that we are continually learning about this disease and recommendations will be altered as we obtain more information."
Deci "negative" nu inseamna nimic sigur privind DCM-ul si laboratorul din America e corect si atrage atentia ca nu-i nimic sigur in acest rezultat "negative". Ei atrag atentia pentru ca-i ilegal sa n-o atraga. E ilegal sa spuna "negative" la DCM si sa lasa oamenii sa creada ca asta inseamna ca poate fi inmultit fara probleme. E ilegal la ei acasa nu la noi. La noi acasa in Romania dragomir va spune: am facut o monta la un mascul cu rezultatul "negativ la DCM" fara sa va informeze si ce zice laboratorul american referitor la ce inseamna "negative" lasand lumea (prostii ca desteptii se informeaza) sa creada ca DCM-ul e departe de puii pe care-i vinde el cu bani multi. Asta pentru ca in Romania se pare ca nu-i ilegal sa castigi bani mintind cumparatorul cu defectele  ascunse intentionat ale marfii pe care o vinzi. Nu este ilegal ba chiar aceasta afacere murdara este incurajata de legea romana fiind si premiata. Este premiata prin scutirea ei de impozite si taxe. 
In Romania astfel legea spune ca tzepele date cu dobermani bolnavi genetic sunt OK si ca atare le premiaza declarandu-le hobby.