Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2016 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

luni, 1 decembrie 2014

"Vanare de vant"

...
Apropo de informatiile culese de pe net.
O sa va dau un mic exemplu din sutele de exemple disponibile. Primul la indemana. Exemplu in care-mi propun sa va arat cata dezinformare exista pe net. Evident o sa ma refer la un exemplu din dobermanistica ca asta-i subiectul blogului meu:


Daca iei de buna ce scrie aici (pe dobermannpedigrees.nl adica the world's largest database) proprietarul canisei Focus (breeder al acestei canise) in care s-a nascut Focus Mefisto Jazz este taga alin claudiu.
Trebuie sa fii de-a dreptul idiot intr-o lume a minciunii cum este dobermanistica nu numai cea romaneasca dar si chinologia in general sa vorbesti de cunoastere insusindu-ti fara discernamant tampeniile facute si consemnate pe net de smenari pentru a-si promova interesele de moment.
Cum sa produci dovezi cu valoare de adevar pretins cand pe o pagina de net orice neica nimeni poate scrie ce vor muschii lui? Azi scrie ce vrea, maine modifica cum vrea, poimaine sterge pagina in intregime ca si cum n-ar fi existat vreodata. Cine e "Wendy" ca mai ieri era "valencia" cel care adauga de dimineata pana seara si de seara pana dimineata date in aceasta baza de date?
Informatia de pe net negirata de institutii serioase, reputate si credibile care sa tina sub zece lacate paginile scrise sunt ... vanare de vant.
Sa vorbesti de cunoastere plecand de la astfel de informatii este ori nebunie, ori prostie, ori escrocherie.

PS: Cine stie? Peste ani poate canisa valencia, apoi weinberge's avatar s-ar putea daca vrea muschiul si interesul leorbaului sa-si schimbe denumirea in ... reincarnarea lui focus. Pagina de mai sus fiind doar primul pas in acest sens.