Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2021 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu dobermannul2009@gmail.com, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

duminică, 30 noiembrie 2014

Recunoasterea

...
Sau ce-si face omul cu mana lui (in cazul de fata cu tastatura) cand "ii salt mingea la fileu" (sau cum zic eu il ameteste viermisorul) nici dracu nu poate desface. 

Eu d-aia ii provoc sa scrie.
Sa recunosaca singuri luati de val. Asa ca sa-l lasam pe bramburitul din pleosti sa ne povesteasca singur.

Zice el in noiembrie 2014 :
"Acele linii dubioase sunt liniile peste tot prezente, fRankenhorst, Forell, Royal: Renewal , Quirinus, Olive, Guido, Festus, Ebo, Slavnoi si toti ceilalti campioni ai sistemului , nici unul nu este sanatos ! "
Deci in noiembrie 2014 bramburitul din pleosti sustie ca "Renewal este linie dubioasa" si ca si de aici pleaca raul rasei doberman.
Dar in noiembrie 2006 spunea ca linia Renewal este OK:
"Davor a fost prima mea alegere, inainte de a-l vedea pe Casi a Dvs.Am cautat linia Renewal fiindca o am deja si am cautat sa consanguinizez usor, iar Davor este cel mai frumos mascul Renewal alaturi de Baron Nike si Fedor del Nasi. Acestea mi-au fost motivele principale."
Linia Renewal care astazi e dubioasa si de care crescatorii trebuie sa se fereasca era OK acum cativa ani si pentru ca o considera OK atunci cauta chiar el sa "consanguinizeze" pe linia asta ba chiar indemna si pe alti crescatori sa faca la fel.
Azi e curat ca lacrima dupa ce a facut rau rasei ani de zile si alaturi de el si altii care l-au ascultat.
Acum insa vine bomba care rupe trompa. 

Bomba este data de explicatia de ce s-a razgandit, de ce s-a rasucit, de ce zice azi viceversa fata de ce zicea ieri, de ce le brambureste in halul asta, de ce a spus ieri ceva despre care azi recunoste singur ca-i tampenie, de ce zice balbatanii, de ce spune prostii?
Ne spune cu mana pe tastaura de ce s-a rasucit:  

pentru ca nu stia ieri ce stie azi.
Adica recunoaste ca in 2006 a facut o prostie care a adus pe lume mortaciuni pe post de dobermani si a indemnat si pe altii sa-l urmeze. Recunoaste ca a leorbait punand si el umarul prin prostia spusa atunci alaturi de ceilalti crescatori romani la dezastrul rasei. Exact asta spun si eu despre el: este mana in mana cu toti ceilalti crescatori romani in opera de distrugere a rasei doberman. Si atunci eu ce pot sa fac daca omul recunoste singur ca a pus umarul alaturi de ceilati crescatori romani de dobermani la dezastru?
Nu pot sa fac decat sa-i consemnez recunoasterea care justifica pe deplin caracterizarea mea ca este: leorbau, bramburit, aiurit, spune tampenii, spune balbatanii, abereaza, ... adica e varza.


Si ar mai fi o intrebare referitoare la individul care o tot rasuceste de noua ani de cand il stiu. Daca omul asta afla azi mereu si mereu ca ceea ce a zis el ieri este o prostie pentru ca habar n-avea de ce l-am crede ca ceea ce ne spune azi nu-i tot o prostie? Intrebarea este evident retorica. Raspunsul ni-l da singur recunoscand: alin taga, alias valencia, alias weinberge avatar ca habar n-are si de asta vorbeste prostii. 


PS: Cand eram copil bunicii mei de la tara aveau un catel care urmarea animalele prin curte ca sa le manace kkt-ul proaspat facut. Asta-i imaginea pe care mi-o reaaduc in memorie cei care dau like la orice kkt indrugat de respectivul bramburit, ametit, leorbau... Vad in ei pe Cornel cainele bunicilor alergand dupa leorbau cu gura cascata pentru a prinde din zbor kkt-ul inca aburind si tipand de bucurie: like, like, like.