Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2021 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu dobermannul2009@gmail.com, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

miercuri, 3 decembrie 2014

Inca o dovada

...
Zice leorbaul in 2009 pe un forum grecesc:
"I recognise Daciaio genes in one best Focus product - IPO III - Focus Icarus. This happened before to know from Mr.Pezzano, Citone base and one Prinzz branch comme and from same Daciaio's dogs"
Il lauda pe Focus Icarus cel mort de inima. Focus Icarus bunicul matern al lui Casi cel mort de DCM in 2008 impreuna cu fratii sai. Cu toate astea in 2009 Focus Icarus conform spuselor leorbaului era al naibii de bun pentru viitorul rasei doberman, il recomanda grecilor. Pedigree-ul vorbea insa vorbea de pomana ca atunci in 2009 leorbaul leorbaia si n-avea treaba cu ce scrie in pedigree. Era "intr-una din zilele acelea"  in care trebuia sa-l pupe in kr pe dragomir. Ca asa trece el ciclic de la pupare la scuipare si viceversa.
Asa de bun era Focus Icarus c-a murit tanar de ce au murit si nepotii lui, adica de inima. Au murit descendetii lui care au venit pe lume si ca urmare a tampeniilor debitate de alin taga alias valencia alias weinberge avatar. Au murit de "genele grozave" ale lui Focus Icarus bunic matern in combinatie cu alte "gene grozave" ale tatalui Davor Zamolxis laudate si ele de acelasi leorbau.
Si azi zice ca nu stia ca ieri balmajeste prostie dupa prostie, iar maine va zice ca nu stia ca azi balmajeste alte prostii.
Si atunci ce avem aici de noua ani de cand il stiu pe leorbau?
Avem doar vorbe, multe vorbe care maine se dovedesc prostii si sunt repede inlocuite de leorbau cu alte vorbe care se dovedesc la randul lor tot prostii poimaine cand sunt inlocuite cu alte vorbe, ...  si asa mai departe prostie dupa prostie doar sa scrie pentru ca scriind (adica vorbind si acuzand pe altii) creaza prostilor care dau "like" impresia ca este ce n-a fost el niciodata.