Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2021 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu dobermannul2009@gmail.com, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

miercuri, 3 decembrie 2014

Manipularea informatiei

...
Nu lipsa de informatie ci manipularea ei in interes financiar prin omisiunea prezentarii aspectelor negative este practica universala a dobermanistilor.
Un exemplu la noi in Romania.
Cand vine un nou doritor de a cumpara un doberman si vrea informatii dresorul cutiilor de vopsea si nu numai el il trimit pe respectivul pe site-ul DCR sa se informeze.
Ce poate afla insa de acolo?
Poate asista doar la reclama mincinoasa bazata in principal nu pe calitatea materialului canin ci pe trofeele "aranjate" si/sau "cumparate". In schimb tot ce-i negativ (adica afecteaza cumpararea de pui) e ascuns de site-ul clubului. Este ignorat cum spun ei tot ce le poate afecta vanzarile de pui de doberman.
Ce ignora site-ul Dobermann Club Romania?
Ignora sa spuna acolo ceea ce spun singuri ca fac in alta parte.
Ignora sa spuna ca "aranjeaza" expozitiile pentru ca sa-si "toaleteze canisele" cu trofeele luate.
Ignora sa precizeze ca ei invita arbitrii care le vor arbitra cainii pe criteriul ca "le arbitreaza bine cainii".
Ignora sa spuna ca trofeele se si "cumpara" cand nu se poate "aranja" sa fie obtinute.
Ignora sa spuna ca daca prin absurd trofeul luat de caine este luat pe bune, oricum el nu are nicio legatura cu sanatatea genetica si aproape nicio legatura cu temperamentul cainelui.
Ignora sa precizeze ca foarte multi dintre dobermanii prezentati pe site cu zeci si sute de trofee luate ca mai sus, au murit tineri cu multi ani in urma.
Ignora sa spuna ca dobermanii respectivi au murit de boli genetice grave care evident se transmit urmasilor, urmasi pe care ei ii vand chiar si cu 1000 de euro puiul, profitand de reclama mincinosa facuta pe site-ul DCR.
Ignora sa precizeze ca unele din testele de sanatate genetica cu care adorm vigilenta celor care vor sa cumpere pui nu garanteaza mai nimic privind transmiterea acestor boli la generatiile viitoare. Ignora sa ofere date care sa dovedeasca ca dobermani cu teste de sanatate OK mor tocmai de boala pe care testul a precizat ca nu o vor face.

Ignora sa prezinte orice statistica din care sa rezulte cat de grava este situatia sanatatii rasei.
Ignora sa prezinte informatii din care sa rezulte incasarile pe care le au din vanzarea de pui. 
Ignora sa prezinte deci informatii din care sa rezulte ca in Romania, cresterea de dobermani asa cum este practicata de ei n-are nimic de-a face cu hobby-ul (cel scutit de taxe si impozite) si este doar o afacere murdara (pentru ca se bazeaza pe vanzarea de marfa cu defecte ascunse intentionat) pe bani multi. O afacere murdara pentru care ar trebui macar taxati si impozitati daca nu urmariti in justitie. 
Ignora intr-un cuvant sa precizeze dezastrul rasei doberman pe care ei membrii DCR il patroneaza. Ignora adevarul si promoveaza intentionat minciuna si asta pentru profitul lor material.