Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2021 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu dobermannul2009@gmail.com, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

joi, 4 decembrie 2014

La ce va serveste?

...
La ce va serveste sa dati o groaza de bani pe un doberman din parinti plini de trofee daca dobermanul respectiv va moare in chinuri la 1,2,3 ani?
Faceti o simpla socoteala cati bani bagati in sistem pentru ca apoi puiul de doberman mort tanar sa va lase un gol imens in suflet. Ganditi-va cati bani le dati ca ei sa-si bata joc de voi si sa va vanda un caine cu grave tare de sanatate genetica. Cat va costa puiul, cat va costa mancarea, suplimentele alimentare, vitaminele, controalele medicale, vacinurile, dresura, ... E vorba de cateva mii de euro bagati in sistemul chinologic care va ia banii si va minte ascuzandu-va ca va vand dobermani necorespunzatori din punct de vedere al sanatatii. Ganditi-va si la cati bani veti da pentru ingrijirea cainelui bolnav pana la momentul fatal.
Va ascund adevarul ca apoi sa va spuna cinic: ce mai vreti?
Ce sa faca ei care va iau banii daca DCM-ul e in toate liniile?
La ce mi-au servit mie trofeele luate de Focus Icarus bunicul lui Casi?
La ce mi-au servit mie trofeele luate de Davor Zamolxis tatal lui Casi?
La ce mi-a servit mie ca mama lui Casi a luat excelent la Pezzano?
La ce mi-au servit toate acestea cand Casi a murit la nici trei ani de DCM? 

Mie nu mi-au servit evident la nimic. 
Au servit insa inmultitorilor ca sa ma abureasca si sa cumpar.
Luni de zile dupa moarte lui Casi nu m-am putut obisnui cu lipsa lui. Ma uitam la ceas si spuneam asta-i ora la care ieseam la joaca cu Casi si nu mai aveam cu cine sa ies, sau asta-i ora la care il plimbam pe Casi si nu mai aveam pe cine sa plimb, asta-i ora la care il alintam si el nu mai era acolo ca sa fie alintat, ...
Daca toata durerea asta survenea cand Casi murea de batranete era mai usor de supartat. Asa la nici trei ani impliniti a fost un adevarat cosmar pentru noi.
Casi a murit cand nici n-apucase bine sa traiasca.
A murit inainte de a ajunge la maturitate.
Ganditi bine inainte de a lua un doberman.
Ganditi-va ca aveti sanse minime ca dobermanul luat de voi sa traiasca sanatos si sa moara de batranete.
Gandi-va bine daca sunteti in stare sa suportati usor moartea la varsta frageda si in chinuri a cainelui de care v-ati atasat.
Ganditi-va bine la asta inainte de a da banii nesimtitilor astia.

Asta daca iubiti cu adevarat rasa doberman.

PS: Dupa moartea lui Casi am aflat de pe un forum din cearta evei chivu cu alin taga ca tatal lui Casi adica Davor Zamolxis murise cu 6 luni inaintea fiului. eva chivu era revoltata ca alin taga facuse cunoscut acum la 6 luni distanta decesul lui Davor. Ii zicea eva chivu ca e nesimtit ca a divulgat secretul. Ca ea ii spusese doar lui si trebuia sa taca. Cata mizerie pe aceasta femeie. Noi il luasem pe Casi la recomandarea ei si ea care ne stia si numarul de telefon si mail-ul a preferat sa nu ne anunte. A preferat sa ascunda mizeria lor sub covor si sa ne lase sa suferim. Asa poate faceam ceva daca stiam ca exista pericolul de DCM. Il treceam pe tratament si poate mai traia un timp. Nu ne-au dat mizerabilii astia insa nici-o sansa. Si asta in mod deliberat ca sa nu-si afecteze afacerile murdare.