Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2021 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu dobermannul2009@gmail.com, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

vineri, 12 decembrie 2014

Si pentru ca toate au un nume ...

...
Zice leorbaul in 21 martie 2008 pe DR:
"Yes, Akuna Matata make good job when born Fedor. She is with true "new Russia mother"
Akuna Matata fica lui Tigr iz Slavnoi Stai era excelenta in martie 2008 cu toate ca tata-sau Tigr murise de DCM cu 6 ani inainte de a scrie leorbaul elogiul sau despre fica-sa. 
Atat de buna era Akuna Matata ca a murit si ea si tot de DCM anul urmator odelor ridicate de leorbau.
Dar credeti ca insira-vorbe-aiurea s-a oprit aici?
Evident ca nu s-a oprit.
Nu putea s-o faca pentru ca era "intr-una din zilele acelea" cand pupa ce i se nazarea ca apoi sa scuipe putin mai incolo ceea ce a pupat acum.
In aceeasi postare leorbaul face reclama lui Boris iz Doma Domeni fiul lui Fedor si nepotul Akunei Matata cea laudata de leorbau si stranepotul lui Tigr (cei morti de DCM):
"20.03.2008 On March 6th puppies were born in the combination BORIS IZ DOMA DOMENI and CHELSEA ... contact: ... (nume, nr telefon, adresa mail)
20.03.2008 On March 6th puppies were born in the combination BORIS IZ DOMA DOMENI and KAISSA ... contact: ... (nume, nr telefon, adresa mail)
20.03.2008 On March 10th puppies were born in the combination BORIS IZ DOMA DOMENI and MAYA ... contact: ... (nume, nr telefon, adresa mail)"
Reclama cu tot dichisul. 
Reclama facuta de leorbau la trei cuiburi.
De fapt reclama la patru cuiburi ca incheie leorbaul cu:
 "excelent GV I litter"
GV I litter (Boris iz Doma Domeni & Ukrainka de Grande Vinko)


Reclama profesionista nu asa ca aceea unui amator. Reclama cu nume, nr. de telefon si mail a celui care vinde mortaciunile pe post de dobermani. 
Ce treaba avea el cu cuiburile respective? 
Cum am mai spus avea pentru ca e leorbau si leorbaul leorbaie orice prostie numai sa nu-si tina gura inchisa. El nu exista altfel pe lume decat prin leorbaiala. El nu-i crescator, nici inmultitor el e doar leorbau.
Si cum evident habarnamistul "le vede" vai mama lui cat de jalnic "le vede"  Boris cel recomandat asa de calduros de el, recomandat pentru ca lumea sa dea navala si sa cumpere cele 27 de bombe genetice moare anul urmator la varsta de 3 ani. 
Dar sa vedeti motivul decesului lui Boris cel laudat de leorbau care trimitea prostii sa-i cumpera puii pentru ca sunt "excelenti". 
Total neasteptat acest sfarsit. Nu-i asa prostalai si prostaloaice care puneti botul la leorbaiala ca nu va trece prin cap de ce a murit Boris de la care ati cumparat puii?
Pun pariu ca nici nu va ganditi ca a murit si el tot de ... DCM.
Si cum toate au un nume pe lumea asta si leorbaul are un nume fiind recomadat atunci cand scria chiar de conducerea Dobermann Review ("portal to the dobermann world featuring presentations of males, females, kennels,listing of available dobermanns for sale and dobermann litters"): "Valencia - Esteemed member". "Stimat membru" pentru ca leorbaind le umfla forumul sarbilor cu mii de postari. Valoarea de doi bani a acestei "stime" o stiam insa doar noi care gandeam, pe cand prostalaii si prostaloaicele ...
Si atunci nu cumva titlul de "Esteemed member" cu care a fost congratulat in mod iresponsabil ani de zile de cei din conducerea DR a contribuit la aburirea prostilor care s-au procopsit astfel cu mortaciuni recomandate de "stimatul membru" al forumului din Serbia? Eu cred ca da. Voi ce spuneti?