Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2021 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu dobermannul2009@gmail.com, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

sâmbătă, 13 decembrie 2014

De ce scriu eu adevarul despre inmultitorii romani de dobermani grupati in DCR? ep.1

...
Evident noii veniti nu stiu istoria asa ca o sa le povestesc si lor ce am patit noi.
Povestea noastra este mai mult ca sigur identica cu povestea oricarui cumparator de doberman care porneste la drum fara nicio experienta si neavizat de nimeni. Identica pana la un punct, punct despre care vom vorbi mai incolo.
In 2005 eu si sotia ne-am dorit un doberman cu pedigree cumparat din Romania. Nu stiam nimic la momentul respectiv si am cautat sa ne informam pe net despre canisele romanesti.
Netul era plin atunci de postarile unuia care isi zicea "valencia" si caruia ceilalti inmultitori ii cereau parerea despre calitatea dobermanilor si despre alegerea cainilor pentru monte.
Omul asta era pe toate forumurile prezent scriind zeci de postari pe zi. Am citit tot ce spunea "specialistul" valencia. N-aveam atunci de ce sa ne indoim ca-i cu adevarat "specialist". Nu-l cunosteam, iar multi dintre crescatori membri DCR asa il considerau. 
Omul asta recomanda atunci in 2005 peste tot ca mascul etalon romanesc pe Davor Zamolxis al evei chivu din Timisoara.
Asa ca am contactat-o pe eva chivu care ne-a recomandat un pui din canisa lui varga iosif din Arad unde Davor al ei montase o femela pe nume Andromeda. Femela avea excelent la Pezzano si era fica lui Focus Icarus cel incarcat de trofee in Romania.
N-am mai stat pe ganduri. Tot ce citisem pe net ne recomanda sa luam doberman din acest cuib.
Asa ca am cumparat un pui din aceasta canisa.
Un pui din cuibul cu litera C pe numele lui din acte Lord of Bachus Cerberus, Casi cum i-am spus noi.
Nu aveam motive sa ne indoim atunci cand ne-am decis, ca am facut o alegere buna: fiul lui Davor cel plin de trofee in tara si strainatate si laudat atat de mult de "specialistul" valencia despre care toti spuneau ca "le vede", fiul Andromedei cea cu excelent la Pezzano si nepotul lui Focus Icarus cel celebru parea o alegere excelenta.
Asa ca am raspuns da evei chivu care pe atunci ne-a facut impresia ca este foarte bine intentionata.
Si pentru ca noi nu ne pricepeam fiind la primul doberman cu pedigree si pentru ca ne castigase increderea, am lasat-o pe ea, pe eva chivu, sa ne aleaga puiul si ni l-a ales iar varga iosif ni l-a adus la Bucuresti.
eva chivu ne-a ales puiul spunand ca e un mascul bun care va avea rezultate bune in expozitii.

Continuarea in episodul urmator.

PS: Eu de acum incolo sunt pensionar asa ca am timp berechet sa ma ocup de smenari. Asa ca stati aproape.