Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2016 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

duminică, 14 decembrie 2014

De ce scriu eu adevarul despre inmultitorii romani de dobermani grupati in DCR? ep.2

...
In etapa de debut a noastra in dobermanistica romaneasca cele doua persoane care ne-au influentat decizia de a-l cumpara pe Casi pentru a merge dupa asta cu el in expozitii in jurul Bucurestiului au fost in ordine alin taga, alias valencia (acum alias weinberge's avatar) si eva chivu. Cei doi erau la vremea respectiva in relatii excelente si isi faceau reclama unul altuia pe net.
Nu stiam multe atunci in 2005 si de asta am putut fi tzepuiti. 

Nu stiam despre bolile genetice de care sufera rasa doberman, despre impactul nimicitor al acestor boli genetice asupra rasei. 
Nu stiam ca inmultitorii romani constienti de dezastrul bolilor genetice ascund decesele survenite din cauza acestor boli. 
Nu stiam deci ca in mod constient si pentru bani inmultesc si vand dobermani cu grave tare genetice de sanatate. 
Nu stiam ca marea majoritate a testelor de sanatate nu garanteza ca animalele nu au genele necesare dezvoltarii sau transmiterii bolilor genetice respective la noile generatii. 
Nu le cunosteam caracterul inmultitorilor si credeam ca sunt asa cum se prezentau ei public adica niste domni si doamne cu meseriile lor din care traiau si care domni si doamne in timpul lor liber cresteau dobermani doar din pasiune si dragoste fata de rasa. 
Nu stiam ca de fapt ei sunt doar niste indivizi si individe care traiesc din genitale de dobermani si pentru bani sunt in stare de orice marsavenie.
Nu stiam ca in expozitii noi cumparatorii care nu voiam sa devenim inmultitori si care nu aranjam ca sa luam trofee sau nu cumparam trofeele n-avem ce cauta. 
Nu stiam ca prezantandu-ne in expozitii fara sa aranjam sau sa cumparam vor da cu noi si dobermanul nostru de pamant de nu ne vom vedea. 
Nu stiam ca expozitiile sunt doar locul unde prin aranjamente si bani inmultitorii cu ajutorul arbitrilor invitati si platiti de ei isi toaleteaza canisele cu trofeele necesare reclamei ca sa vanda apoi puii scump. 
Toate aceste lucruri pe care nu le stiam erau bine ascunse in spatele unei imagini fals create de forumurile existente la vremea respectiva. Vorbesc doar despre forumuri pentru ca la vremea aceea in absenta site-urilor de socializare singurele locuri in care se putea discuta despre dobermani erau forumurile. 
Nu stiam ca forumurile pe care noi scriam ceea ce vedeam, simteam si consideram ca nu este in regula si trebuie schimbat, scriam sincer fara sa ne ferim sunt administrate si moderate de inmultitori si de colegii lor. Nu stiam ca rolul forumurilor era doar sa faca reclama vanzarilor de pui.
Nu stiam ca in regulamentul forumurilor inmultitorii constienti ca inseala cumparatorii si ca vor avea reclamatii pentru bataia de joc numita dobermanistica si de ce nu chinologie romaneasca se blindasera cu un paragraf care sa-i apere de trasii pe sfoara, adica de noi cumparatorii care constientizam inselatoria. Se blindasera cu precizarea ca acei care scriind pe forumuri vor produce scandal vor fi banati. 
Nu stiam dar am aflat repede pe pielea noastra. 
Critica corecta a noastra a fost repede interpretata de conducerea forumurilor ca provocatoare de scandal rolul principal revenindu-i lui gelal alievici alias roni urmat imediat de csaba majoros, sorin spaller, adrian bucur, daniela catanescu, badea georgiana, tiberiu popescu, alin taga, ... Adica toti cei care afectati la smen de cele scrise de noi au facut intentionat ca sa devieze in scandal adevarul scris de noi pentru ca sa ni se inchida gura repede si sa fim banati.
Sa ne oprim insa aici pentru astazi.
Continuarea intr-un episod ulterior.