Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2021 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu dobermannul2009@gmail.com, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

vineri, 19 decembrie 2014

De ce scriu eu adevarul despre inmultitorii romani de dobermani grupati in DCR? ep.5

...
Va vorbeam in episodul anterior despre prima noastra expozitie, a noastra dar si a lui Casi adica cea de la Ploiesti iunie 2006.
Casi a impresionat cu toate ca a fost prezentat in ring in mod catastrofal de "dresorul cainilor lui cristian dragomir" adica de luigi carstinoiu dresor platit de noi ca handler in ziua expozitiei. Casi a fost apreciat atat de arbitrul Avi Marshak cat si de asistenta. Arbitrul Avi Marshak i-a dat Best Puppy in confruntarea cu fratele sau al lui Icobet din Targoviste si a ghioarlei lui alin taga. 
Legat de expozitia de la Ploiesti s-au petrecut o serie de lucruri care s-au constituit pentru noi de fapt in clinchetul primului clopotel care sunand ne-a avertizat ca ceva nu este in regula cu cei din DCR. 

In primul rand ne-a atras atentia faptul ca dresorul nostru cel recomandat cu caldura de cristian dragomir a fost varza in ring si asta doar la prezentarea lui Casi ca la prezentarea celorlati caini Focus a fost OK. A fost atat de varza incat arbitrul i-a atras atentia de cateva ori sa se corecteze dar degeaba.

In al doilea rand ne-a atras atentia dupa expozitia de la Ploiesti problema legata de publicarea rezultatelor pe site-ul DCR. Pe vremea respectiva exista obiceiul ca rezultatele dobermanilor in expozitii sa fie prezentate cu poze pe site-ul DCR. Noi eram direct interesati de asta pentru ca voiam sa ne bucuram vazand consemnat si public micul nostru succes cu Casi mai ales ca eram la prima expozitie. Am asteptat degeaba luni de zile cu toate ca am trimis personal pozele si filmul facut de noi la toti dobermanistii pe care-i cunosteam. csaba majoros administratorul site-ului DCR o tinea pe a lui ca n-a publicat pe site nimic pentru ca n-a primit pozele de la alin taga din Ploiesti iar alin taga pe a lui zicand ca el a trimis pozele. Si asa a ramas pana in ziua de azi. Pentru ca am insistat public rugandu-l sa puna rezultate si poze pe site-ul DCR l-am enervat pentru prima oara pe csaba majoros. Asta a fost de fapt inceputul conflictului nostru cu el.
In prima faza nu am inteles de ce nu publica rezultatele si pozele.

In al treilea rand am aflat in sfarsit de ce csaba andrei majoros n-a pus rezultate si poze. Am aflat chiar din gura lui intr-o disputa cu publica cu gelal alievici (de, asa e csaba cand vorbeste vorbeste gura fara el):
"Intreaba-l pe Cristi despre arbitrajul lui Marshak de la Ploiesti, daca zice ca-i apreciat in Europa. Marshak arbitreaza si teckeli si am impresia ca uita cateodata ce arbitreaza de fapt : teckeli sau dobermanni. Poate ca a arbitrat bine dobe-ul o vreme, dar s-a cam ramolit."
Atunci mi-a sunat clopotelul si am facut imediat legatura dintre prezentarea execrabila a lui Casi in ring, prezentare facuta de "dresorul" si tehnicianul lui cristian dragomir, refuzul lui csaba majoros de a publica pozele si rezultatele de la Ploiesti si acuza ca Avi Marshak s-a ramolit si nu stie ce arbitreaza.
Am facut aceasta legatura dar mai voiam ceva. Confirmarea ca este asa cum banuiam. Voiam ca csaba andrei majoros sa spuna public si numele de familie al lui "Cristi".

Si atunci am intrebat:
"Cine este acest Cristi care da calificative arbitrilor internationali"
Ma interesa asta pentru ca era al dracu de neregulamentar ca un presedinte DCR membru AChR afiliat FCI sa denigreze un arbitru international membru FCI la randul lui. Mergea asta intr-o discutie privata dar nu pe un forum public. Nu numai neregulamentar dar si incorect pentru ca csaba majoros nu exprima o parere personala dupa ce vazuse arbitrajul lui Avi Marshak. El nu fusese de fata la Ploiesti ca sa urmareasca arbitrajul lui Avi Marshak si nici n-avea de unde sa vada ce s-a intamplat acolo pentru ca sustinea ca nu primise poze si film de la acea expozitie. El isi insusea fara nicio verificare o caracterizare facuta de altcineva denigrand astfel pe un forum public un arbitru international lucru absolut interzis de regulamentele la care aderase ca membru si presedinte de club. Mult timp csaba majoros n-a vrut sa raspunda la intrebarea mea. Am reluat aceasta intrebare luni de zile si dupa ce m-a injuriat serios pe mine, sotie si fiu pentru ca-l intrebam ce nu-i convenea i-au cedat nervii si si-a dat drumul la gura:
"Si nu ma mai intrebati cu atata nerusinare cine e acel Cristi? Ca doar la el la cabinet va duceati cu cainele, nu-l cunoasteti???"
Da, ma duceam la cabinet la cristian dragomir.
Ne-am dus pana in oct 2006. Ne duceam nu numai cu Casi la medicul cristian dragomir dar si cu portofelul plin ca sa-i platim serviciile. Il plateam si pe tehnicianul lui pe care ni l-a recomandat si ca mare dresor. Il plateam ca sa ne dreseze cainele si apoi sa ni-l prezinte in ring in expozitii.
N-am inteles atunci in ce consta "nerusinarea" la care facea apel csaba majoros.
Mai tarziu am inteles insa. Erau apeluri in calitate de presedinte de club prin care mobiliza la lupta porcaitorii DCR-ului impotriva noastra si care porcaitori in frunte cu tiberiu popescu, gelal alievici, ulterior cristina eugenia oprescu, ... n-au asteptat multe invitatii.

Pentru astazi insa e suficient. Continuarea intr-un episod viitor.

PS: Si sa nu uit, atunci la Ploiesti am fost surprinsi si de racnetul lui luigi scos doar cand a intrat cu dobermanul nostru in ring. Un "fuiii" de s-a cutremurat vazduhul si a sarit ca ars arbitrul ingrozit de iminenta unui atac al "fiarei" intrata in ring. Ma intrebam atunci ce rost avea racnetul asta cand Casi era mai mult decat docil si in plus era ... pui. Nu aveam inca experienta atunci la Ploiesti sa ne dam seama ca asta era o modalitate de a pune in garda arbitrul ca dobermanul respectiv avea un temperament nepotrivit fiind foarte greu daca nu aproape imposibil de stapanit. Se pare ca eram lucrati pe banii nostri ... Dar am asteptat cu rabdare sa ne lamurim.