Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2021 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu dobermannul2009@gmail.com, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

joi, 18 decembrie 2014

Alta dovada

...
alin taga, alias valencia, alias weinberge avatar's zice azi in 2014:
"Ma suna Buzatu si ma ameninta ca ma baga in tribunal daca cumva doar vorbesc de rau javrele lui, caci pe atunci totul era tabu, jiogodiile canceroase dominau lumea dobermannului! Sistemul rula la viteza maxima, totul era stralucitor! Am clatinat acest sistem !"
A aflat azi in 2014 ca "prietenul" lui buzatu, "prieten" acum cativa ani are "javre", "jigodii canceroase".
Dar stati putin sa vedem ce spunea acelasi alin taga, alias valencia, alias weinberge avatar's despre buzatu in 2005:

"Nu mai tirziu de ieri spuneam lui Buzatu sa pastreze cel mai bun mascul linie Zamolxis si Campovalano. Si daca il pastreaza (are si el dreptate), Focusii oricum ce vor ei fac si mai bine si-ar omori catelele decit sa monteze la Zamolxis desi potrivirea ar fi maxima. Iar eu va spun acum, ca in Canisa Hoffman, daca are vre-o sansa, aceea se numeste TESS care e din Jivago si Zamolxis. Acolo e singele bun pe care se poate lucra.iar Cerro Cenzo tot lui Zamolxis se datoreaza(si lui Tarta care face ce fac eu, combinam pina la loc comanda).In loc sa nu existe rica intre noi ,in loc ca Zamolxis sa vinda puii in Ro si cu ajutorul Clubului, macar 1 sau 2...isi vinde puii afara si apoi ne minunam ca vai de rasa asta. Si daca cer conducerii sa se impace cu Timisoara ma ia la misto..."
Ia auzi frate la Zamolxis e sange bun si vai de romanasii nostri grupati in DCR si loviti de raca care nu-s in stare sa tina in tara capodoperele de pui din canisa lui buzatu. Sarmanul buzatu munceste pe rupte producand sange bun (oare l-a testat cineva vreodata) care pleaca din tara si asta din obtuzitatea celorlalti crescatori care habar n-au ce pierd si duc astfel de rapa rasa.
Ce-mi place cum le penduleaza aburitul asta de la o extrema la alta.
Cand e bun buzatu cu cainii lui de se duce rasa de rapa ca nu monteza ceilalti crescatori la el, cand e asa de rau buzatu de a umplut lumea de "jigodii canceroase".
Este ca-i tare ametitul asta din Ploiesti?

Nu degeaba spun eu despre el ca: pupa unde a scuipat si scuipa unde a pupat.
E tare leorbaul asta care a fost dovedit in tara de colegii lui ca-i varza si ca vorbeste ... vorbe dupa cum ii trasneste lui. 
In Romania nu se mai uita nimeni in gura lui inafara de niste prostovance habarnamiste.
Acum dovedit in Romania ca insira vorbe fara sens s-a reprofilat la extern sa le vorbeasca vorbe si alora pana se vor lamuri.
Se pare insa ca lamurirea strainilor a inceput deja pentru ca aiuritul nostru se vaita cat ii este de greu acolo:

"E mai greu insa sa faci opinie internationala, sa te faca nebun pupincuristii sistemului".