Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2019 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

duminică, 21 decembrie 2014

csaba andrei majoros neaga impactul DCM asupra rasei doberman

...
Să ne reamintim. 
Era în noiembrie 2006, deci acum mai bine de opt ani.
Un medic veterinar din Onești avertizează pe un forum privind impactul DCM-ului la rasa doberman. Medicul veterinar era îngrijorat privind viitorul rasei. Observase că sunt din ce în ce mai mulți dobermani morți tineri de DCM. În schimb csaba andrei majoros președintele DCR (adica al clubului care ii reprezinta pe crescatorii romani de dobermani) n-avea el treabă cu viitorul rasei, el era îngrijorat de cele scrise de medicul veterinar bacauan. Era îngrijorat că asta le va afecta grav vânzările de pui de doberman așa că sare ca ars contrazicăndu-l.
medic veterinar : "Eu unul am oferit exemplul propriului meu exemplar,care a decedat in urma unei afectiuni la care aceasta rasa este ceva mai expusa decat altele ! Iar faptul ca am sustinut o parte dintre cele afirmate de catre alti membri ai forumului referitor la tarele genetice ale Dobermannului,sunt rezultanta dirtecta a celor observate ca medic si pasionat al rasei,nu numai a celor citite !"
csaba andrei majoros: "stiu de mops care a murit de boala de inima la varsta frageda (aprox 2.5 ani) dar nimeni nu spune ca rasa ar fi afectata de boli de inima. Ca incidenta este mai mare la dobermanni este din cauza temperamentului, constitutiei. Dar sa generalizam ca este o boala generala de acest gen la dobermanni NU ESTE ADEVARAT si nici nu puteti dovedi prin statistici astfel de lucruri.
Dac la X, Y caini dintro rasa se aude ca nu le coboara testicolul sau ca au murit de inima, asta trebuie raportate la numarul total de exemplare.
Nu de altceva dar daca asa ati judeca lucrurile si la oameni cum judecati la dobermanni inseamna ca toti oamenii au probleme genetice la inima, rinichi s.a.m.d avand in vedere cam cati mor de inima prin infarct sau cancer."

csaba andrei majoros: "cati dobermanni din totalul de dobermanni pe care i-ati consultat au murit de inima si spuneti-mi va rog daca la toti le-ati facut autopsie ? "
Auzi tu ce-i spune medicului veterinar cel care reprezintă crescătorii romani de dobermani: "NU ESTE ADEVARAT și nici nu puteți dovedi prin statistici astfel de lucruri...câți dobermanni din totalul de dobermanni pe care i-ați consultat au murit de inima si spuneti-mi va rog daca la toti le-ati facut autopsie ?"
Păi nu poate dovedi prin statistici consistente și asta din două motive care nu țin de el ca medic. Unul la mana pentru ca timberwoolf e medic veterinar in Onești si pentru că csaba știa și afirma public că la vremea respectivă în Moldova sunt extrem de puțini dobermani. Afirma asta într-o discutie publică cu mine care-l întrebam de ce nu organizează DCR-ul expoziții și în Moldova. Deci stie că medicul veterinar din Onești nu poate avea la el la cabinet o statistica privind decesele decât pentru o mică parte din "extrem de puținii dobermani existenți în Moldova". Doi la mână, medicul veterinar este în imposibilitatea de a sa referi la orice alta statistică regională sau naționala pentru ca acei care înmulțesc dobermani in Romania nu publică nimic despre starea de sănătate, deces, cauze deces a dobermanilor produși în canisele lor. Nu publica in mod intentionat ca să nu-și afecteze vânzările de pui. Deci președintele înmulțitorilor îi cere lui timberwoolf ceea ce știe de la bun început că nu poate prezenta pentru că el și colegii lui crescătorii de dobermani ascund informațiile. Pe limba românească csaba îl șmecherește ca la alba neagra pe medicul care voia să ajute la salvarea rasei doberman.
medic veterinar: "Fac 25 %...Dar asa cum am spus,4 au fost pacientii mei,ceilalti ai unor colegi din alte orase (deci n-a fost vorba despre caini din aceeasi linie).Asadar 2 din 4=50%.Iar ceilalti doi carora nu le-am facut autopsie,unul a cazut din picioare brusc si in cateva secunde a fost mort,iar celalalt a adormit seara sanatos (aparent),iar dimineata nu s-a mai trezit .Gandul nu te poate duce in astfel de cazuri decat la un atac de cord.Si iata si cateva site-uri europene care fac referire la aceasta afectiune :
http://doggy.net/arts/messages/901.html
http://www.vetline.de/facharchiv/kle...htm?PHPSESSID=
http://www.tierkardiologie.lmu.de/be...myopathie.html
http://www.tierkardiologie.lmu.de/be...myopathie.html
si imagini de la doppler :
http://www.dobermannclub.net/vet5b.htm"
csaba andrei majoros: "Va multumesc pentru linkuri, dar va rog sa le si cititi daca mi le-ati dat si sa vedeti care sunt rasele predispuse la cardiomyopatologie, daca vreti vi le scriu eu tradus:
Predispozitia raselor :
Cardiopmiopatia dilatativa este frecvent intalnita la rasele uriase cum ar fi Dogul, Newfoundland, St Bernard,Irisch Wolfhound.
Dintre rasele mari sunt boxerii,dobermann, rottweiler,ciobanestii germani si spre surprindere la metisii mari.In afara de acestia gasim aceasta forma de cardiomiopatie la Leonbergeri, Cocker Spaniel ,Springer Spaniel si Foxterier.
La aceste linii de crestere (rase) o putem gasi cu o mare incidenta.

Asa ca va rog nu stigmatizati dobermannul ca fiind o rasa cu probleme de cardiomiopatie din cauza cresterilor incestuoase, asa cum d-le Timberwolf ati facut-o"
Aici csaba nespecialistul e și obraznic spunându-i unui specialist adică medicului veterinar că citează fără să citească.
medicul veterinar : "Domnule Csaba,
Nu am spus ca Dobermannul este singura rasa afectata ! Insa la Dobermann incidenta deceselor mi se pare mult mai mare.."
csaba andrei majoros: "Situatia este ca prin ce ati scris, ganditi-va ca aceste topicuri nu numai medici veterinari o citesc sau cunoscatori ai rasei, se putea intelege ca aceasta boala este la dobermanni si este mai ales din cauza imperecherilor incestuoase. Neprecizand incidenta la celelalte rase (cele pe care le-am tradus eu din lucrarea in limba germana de pe site-ul care se numeste " Cardiologie la animale" si pe care dvs. mi-ati dat-o in sustinerea teoriilor pe care le-ati spus despre dobermanni) ati lasat sa inteleaga un cititor obisnuit al acestui forum, mai ales ca poate vedea ca sunteti si medic veterinar, ca dobermanni au o grava problema cu aceasta boala... Dar daca citim CORECT lucrarea vedem ce rase sunt predispuse si nu mai discutam de o situatie de catastrofa la dobermanni ci de o boala care poate sa apara ca si la rasele celelalte insirate. Credeti ca din legenda ca : impuscarea dobermannilor la 7 ani pentru ca innebunesc trebuie sa ajungem in alta extrema : dobermannii mor majoritatea de inima, doar pentru ca scriem o parte din informatii ? Ganditi-va ce inteleg cititorii forumului."
csaba era la început de drum ca președinte DCR, luase o femelă bolnavă genetic de DCM de la dragomir, voia s-o înmulțească pe bani mulți iar medicul veterinar  îi băga "strambe speriind cumpărătorii" cu incidența mare a DCM-ului la dobermani.
La timberwolf medicul veterinar din Onești era o îngrijorare legitimă de specialist, la csaba andrei majoros era dorința de a ascunde adevărul pentru ca sa poată continua cu toți înmulțitorii o afacere puturoasă și criminală cu dobermani puternic tarați de DCM.
Iată că timberwolf la fel ca mine a avut dreptate atunci în 2006.
Incidența DCM-ului la dobermani era extrem de mare atunci iar astăzi este uriașă punând în pericol existența rasei.
Medicul veterinar din Onești era de buna credință și bine intenționat dar atinsese fără să știe o coarda sensibilă. csaba l-a avertizat sa renunțe și să tacă. Daca nu renunța era în pericol de a fi eliminat de pe forumul respectiv pe motivul ca intervenția lui corectă profesional a provocat scandal iar derbedeii DCR-ului așteptau doar un semnal ca să declanșeze scandalul. 
Avertizat de csaba medicul veterinar a cedat:
"Precizez inca o data : nu acuz exclusiv incesturile ! Si,a propos : la ce sunt bune pentru sanatatea animalului ? A discuta despre o rasa care te pasioneaza si a-ti expune un punct de vedere inseamna s-o stigmatizezi ?! Cu argumente si demonstratii pot veni si eu oricand,dar asta inseamna polemica,iar polemica am vazut nu o data pe acest topic in ce degenereaza...si abia atunci se ajunge la stigmatizare ! Pentru ca multe dintre persoanele acelea nespecialiste care intra pe forum,fac o paralela intre caine/rasa si proprietar/pasionat...Eu iubesc Dobermannul,Roni la fel,Valencia la fel,la fel si Csaba,Impala Jack Daniel's asijderea,Mariana il iubeste si ea,Dobermannul nu si-a ales degeaba acest nick,Adrian_Bucurus e si el innebunit dupa rasa asta,precum si cei pe care i-am omis si sper sa ma scuze..."


În schimb eu n-am cedat și am primit tot ce au fost în stare să inventeze niște derbedei. Ani de zile mi-au distrus imaginea publică mie și familiei mele cu tone de mizerii inventate din minților lor bolnave, m-au amenințat cu bătaia, moartea și penalul susținuți public chiar de secretara lui cristian ștefănescu președintele AChR.