Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2016 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

duminică, 9 noiembrie 2014

"Sorry, RIP, suntem alaturi de tine"

...
Ma faceti nebun dar inmultiti mortaciuni.
Imi tocati nevasta si fiul pe net ca discreditandu-ma sa puteti vinde kkt-urile pe care le produceti in canisele voastre de doi bani.
Eu taceam drk-ului din gura daca eram proast ca tine si inmulteam o mortaciune cu alta mortciune.
Te dai suferinda ca ti-a murit cateaua tanara.
Pai cum sa nu-ti moara tanara cand are ce are in pedigree?

Tampit sa fie cineva ca sa nu-si dea seama ce poate iesi dintr-o astfel de monta. E simplu, dar pentru astia e complicat si sa treaca strada.
Si nesimtita asta se numeste crescatoare. 

Si DCR-ul si AChR-ul au girat-o ca FCI-ul sa-i inregistreze canisa.
Kkt-i nu crescatori ca si asociatiile si cluburile care le creaza cadrul propice pentru bataia de joc pe care o fac cu rasa doberman.

PS: Acum mai nou dupa critica mea privind responsabilul chinotehnic DCR-ul a rezolvat problema ... nu mai este nimeni responsabil de nimic. S-a dat liber la distrugerea rasei ca si asa era liber dar se pastrau macar aparentele.