Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2021 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu dobermannul2009@gmail.com, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

duminică, 9 noiembrie 2014

"Speranta sunt dobermanii longevivi"

...
Minciuna sfruntata.
Exista foarte multi dobermani longevivi care sunt "carrier" adica sunt purtatori ai bolilor genetice respective. Acesti "longevivi" care pot pacali usor orice naiv  mor de batranete dar transmit generatiilor viitoare prin codul lor genetic bolile respective. Un "carrier" este adesea mai periculos decat cel care dezvolta in timpul vietii boala respectiva. Este mai periculos pentru ca
indivizi mizerabili si lipsiti de scrupule bazandu-se pe faptul ca un "carrier" traieste mult il pot recomanda  pe un astfel de "longeviv" celor naivi ca solutie pentru salvarea rasei.

Speranta este doar in dobermanii cu pedigreeul cat mai curat, cat mai liber de boli genetice care sa fie transmise generatiilor viitoare.

Numai ca pedigree-ul puilor este fabricat dupa interesul inmultitorului iar daca nu este fabricat inmultitorul nu publica intentionat informatii legate de decesele din motive genetice ale ancestorilor. Inmultitorul ori nu anunta decesul ori il anunta dar "uita" sa treaca cauza decesului sau pur si simplu minte.
Asa ca ceea ce vedem in pedigree privind bolile genetice este minciuna.
Ce studiu genetic sa faci cand informatiile lipsesc sau sunt mincinoase? 
Ce "linii longevive" cand peste tot nu-i decat minciuna?
O adevarata mizerie este propaganda cu "liniile longevive"  facuta de bramburitul din pleosti cand longevitatea asta se bazeaza doar pe minciuna ca nu s-au anuntat decesele timpurii din liniile respective. Intai informatii complete si corecte pentru cel putin cinci generatii si apoi sa vorbim despre linii longevive. 
Asa ca singura speranta privind salvarea rasei este omorata din fasa de lipsa de caracter a inmultitorilor care mint ca sa poata vinde puii. Singurii care ar putea face ceva ca sa salveze rasa orbiti de banii pe care-i castiga din vanzarea de pui si ingroziti ca pot ramane fara smenul din care traiesc mint de ingheata apele.
Problema dezastrului pe care il sufera rasa doberman este deci puternic legata de lipsa de caracter a celor care inmultesc dobermani care in loc sa publice adevarul privind bolile genetice ascund decesele timpurii si cauza acestor decese din motive genetice facand imposibila astfel orice rezolvare a problemei.
In minciuna generalizata din dobermanistica locul unor solutii stiintifice care ar putea salva rasa este luat de tampeniile debitate de indivizi ca "patriotul nationale" cu "dobermanii stramosesti longevivi" caruia ii tin hangul niste maimute si maimutoi cu cate un neuron zbarlit care si ala le fumega de prostie.
Pacat de o rasa atat de frumosa incaputa pe mana unor oameni cu un caracter mizerabil.