Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2016 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

luni, 10 noiembrie 2014

Si cu asta ce-am facut?

...
Zice una, evident inmultitoare de mortaciuni:
"Am o rugaminte catre toti proprietarii care au luat catei de la mine sa-si scrie aici parerea referitor la calitatea catelului la cumparare, conditiile in care au fost crescuti, vaccinari, transport si acte"
Asta da transparenta.
Sa spuna aia care au dat o caruta de bani pe un pui de mortaciune pe post de doberman daca ea le-a dat mortaciunea respectiva samponata sau nu? 

Sa vada toti "spalatii pe creier" ca fata e corecta si nu vinde decat mortaciuni coafate si parfumate.
Vedeti asta a rezolvat problema rasei simplu.
Daca mortaciunea vanduta de ea mirosea frumos in momentul vanzarii, avea unghiile facute si era coafata cu panglicuta roz in par totul este ok.
Ca moare la un an nu mai conteaza. 

Oricum nu moare la ea in batatura, moare la "spalatul ala pe creier" care a dat bani penru un kkt invelit in poleiala stralucitoare.
Vai mama lor de ... prosti.