Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2021 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu dobermannul2009@gmail.com, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

marți, 11 noiembrie 2014

Rasa dobermann pe marginea prapastiei - moarte peste tot

...
Dragi cumparatori de dobermani nu va mai bateti capul de la cine sa luati un doberman sanatos. N-aveti nicio sansa sa obtineti asa ceva pentru ca n-are nicio importanta de la cine cumparati cainele pentru ca inmultitorii isi paseaza dobermanii intre ei asa ca de oriunde luati cainele pedigreeul lui contine cam aceleasi mortaciuni.
Moarte peste tot.
Din ce in ce mai multi dobermani mor de boli genetice la varste de unul sau doi ani (varsta la care cainele nici macar n-a ajuns la maturitate) lucru deosebit de grav daca s-a ajuns aici.
E un adevarat dezastru cu rasa doberman, dezastru pe care niste smecherasi de duzina se straduiesc din rasputeri sa-l ascunda si continua sa vanda mortaciuniloe produse.


Nu va lasti pacaliti de reclama cu titlurile luate in expozitii de parintii puiului pentru ca aceste titluri sunt cel mai adesea mincinoase.
 

Nu va lasati amagiti de rezultatele testelor de sanatate genetica publicate de inmultitori fara sa va spuna adevarul ca aceste  rezultate cel mai adesea garanteaza doar ca puiul nu a dezvoltat boala genetica respectiva in momentul prelevarii probei pentru test. Ce se va intampla cu puiul peste o luna, doua aceste teste nu pot spune nimic. Realitatea insa spune ce inmultiorii vor sa va ascunda: cea mai mare parte din dobermani vanduti de ei sfarsesc la varste fragede. 
 
Raul facut prin inmultirea dobermanilor fara discernamant doar pentru profit material este urias si raspunderea in Romania o are DCR-ul.
In Germania doar o singura boala genetica (DCM -ul) rapune la varste tinere peste 60% din dobermani. In Romania unde nimeni nu raspunde de nimic, raul este desigur cu mult mai mare.
Daca nu ma credeti puteti verifica singuri pe net si cu un pic de rabdare in cateva zile va veti ingrozi cand veti vedea ce va vand smenarii astia grupati in DCR.

PS: Atentie si la escrocheria cu liniile longevive. Escrocheria pleaca de la specularea in interes personal a lipsei de informatii privind varstele la care a survenit decesul dobermanilor din liniile respective precum si lipsa de informatiilor privind cauzele acestor decese.