Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2016 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

miercuri, 12 noiembrie 2014

Adevarul

...

"acest sistem chinologic criminal si construit contra naturii , ce a ucis sute de dobermanni longevivi si a distrus sanatatea rasei dobermann si a transformat dragostea pentru caine intr-o industrie de mii si mii de EURO"
A observat si asta adevarul acum dupa ce m-a injurat ani de zile cand spuneam acelasi lucru?
Dar sa trecem peste pentru ca salvarea rasei doberman care-i singurul lucru care ma intereseaza  pe mine nu se rezolva stabilind cine a zis primul adevarul.
Adevarul?
Da, asta-i de fapt adevarul.
 

Sistemul chinologic este contra naturii pentru ca daca ar fi altfel (ca in natura) primul criteriu de selectie ar fi sanatatea. 
Regulamentele si practicile insa scot in fata ca prim criteriu de selectie trofeul cel "aranjat sau cumparat" de crescator/proprietar la intelegere cu arbitrul. Asa-i mai simplu si mai sigur. Cainele poate fi bolnav si atunci trebuie exclus de la monta. Cum dezastrul e serios de tot ar trebui exclusi de la monta mare parte din cainii cumparati de inmultitori si intretinuti in ograda proprie. Paguba mare pentru inmultitori asa ca ce s-au gandit. O dam drk-ului de sanatate, mergem pe burta pana nu se prind prostii si ne promovam cainii doar pe baza trofeelor pe care le putem aranja sau cumpara si ca totul sa fie in regula ne facem regulamente in sensul asta.
 

Asa avem ce avem astazi: o rasa aproape distrusa de smenul reglementat national si international, smen cu ghioarle bolnave genetic pe post de dobermani. Smen care ca la orice smen banul este singurul scop iar mijloacele pentru obtinerea lui nu conteaza.