Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2021 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu dobermannul2009@gmail.com, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

miercuri, 26 noiembrie 2014

"se naste erik a doua oara"

...
sau daca prostia ar durea lumea intreaga ar fi plina de racnete.
Bine ar fi sa nu se mai nasca erik cel mort timpuriu inca o data. Sa se nasca un doberman care sa fie sanatos pana la adanci batraneti. Numai ca in canisele romanesti de doberman si se pare si in cele straine asta nu-i posibil pentru ca selectia nu tine cont de cel mai important lucru pentru viitorul rasei si anume sanatatea genetica.
Chestia cu "se naste erik a doua oara" este dovada cea mai clara de prostie crasa si de asta tin s-o subliniez. Tot asa de crasa este si prostia preluata de la smenari interesati in diabolizarea celui care le strica smenul, prostie preluata si inghitita pe nemestecate de ci slabuti la minte  ca "ma bucur" cand vad ca le mor dobermanii tineri si atunci prostovanii si prostovancele care au gresit si si-au dat drumul la gura pitesc repede adevarul, adica sterg urmele. Sterg urmele pentru a ma lasa zic ei in prostia lor fara "bucurie". Pentru smenarii producatori si vanzatori batuti in cap problema nu-i ca le mor dobermanii din ce in ce mai tineri, ca rasa este in pericol de disparitie si ca trebuie sa faca ceva ca sa nu se mai intample asta. Problema lor este doar ca aflu eu ca le-au murit dobermanii tineri si atunci ... "ma bucur". Si grija lor de baza este doar sa preintampine  "bucuria" mea.
Din pacate smenarii au selectat aiurea nu numai rasa doberman ci si cumparatorii de doberman. Aia care au ceva minte s-au oripilat cand au vazut dezastrul rasei si au fugit unde au vazut cu ochii. Prostovanii si prostovancele care nu inteleg nimic au ramas, asa ca ...
De unde minte?
Ca de-ar fi n-am povesti cum se duce de rapa rasa doberman.
Cat de idiot trebuie sa fii ca sa iei tzeapa de multe sute de euro o data si apoi sa te duci cu rugaminti la tzepar: hai nene mai trage-mi ... o tzeapa.
Ce spuneam eu? Prostovanii si prostovancele astea sunt salvarea smenarilor romani de dobermani grupati in DCR.
Fara prostovani si prostovance rasa doberman ar mai avea o sansa.
Cumparatorul de dobermani care si-ar cunoaste drepturile pe care le are si ar solicita calitate sanctionand abaterile ar selecta el crescatorii dupa calitatea dobermanilor produsi, eliminand din piata smenarii.

In rest asa cum sigur este ca erik se mai naste o data tot la fel de sigur este ca noul erik va trai mai putin ca primul erik.
Nu-i problema nici pentru prosti si nici pentru smenari singurii care au mai ramas in piata ... cu dobermani de vanzare.
Pentru prosti nu-i problema ca oricum nu inteleg mai nimic. Ei n-au deprinderea de a citi iar daca citesc oricum inteleg altceva decat se scrie acolo. Pentru smenari nu-i problema pentru ca dobermanii produsi si vanduti cu cat traiesc mai putin cu atat sunt inlocuiti mai des si asta evident in profitul lor al smenarilor.

PS: Vorbesc de acest caz ca si de altele similare nu pentru ca imi pasa ce face o proasta cu banii ei. Sunt banii ei si face ce vrea cu ei. Mie imi pasa ca prostii si proastele astea platind niste smenari care aduc pe lume mortaciuni ucid cu prostia lor rasa. Intretin din banii lor o industrie de produs mortaciuni nu dobermani. Problema mea e disparitia rasei doberman nu eradicarea prostiei ca asta-i imposibil.