Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2016 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

joi, 20 noiembrie 2014

Nu trageti in pianist

...
Cine-i crescatorul lui Casi?
Si de ce nu ma leg de el?
Pentru ca e neimportant in cazul de fata in canisa cui s-a nascut Casi si credeti-ma ca stiu ce spun. Asa ar trebui sa incriminam de exemplu pe o icsuleasca care ar fi montat femela ei "celebra" ca-i de la sefu cu un mascul "celebru" pentru ca-i de la vicesefa dupa care ar fi pus pe net reclama cunoscuta aducatoare de bani:

"Vand pui din celebra ... si celebrul ..." 
si ar fi insirat puzderia de trofee mincinoase.

De vina pentru Casi si sutele de dobermani vanduti ca si morti in Romania de smenarii grupati sau nu in DCR este "celebritatea" mincinoasa creata in ring si utilizata apoi pentru a insela cumparatorii. Creata nu pe valoarea chinologica a cainelui ci prin aranjamente sau pur si simplu cumparata. Si in plus creata fara a se tine cont de sanatatea genetica a parintilor.
Asa ca in contextul de mai sus sa vedem ce-i important in cazul lui Casi.

Important aici este cine a fost tatal lui Casi.
Si tatal a fost Davor Zamolxis cel mort copt de DCM al carui deces a fost pitit ani de zile si eu vad ca-i pitit si azi. Davor Zamolxis creatia evei chivu si a lui cosmin buzatu. De ei ati auzit? Eu zic ca ati auzit. Nu vreau sa va mai plictisesc cu detaliile privind mortaciunile "celebre" din pedigreeul lui Davor create de crescatori infinit mai bine infipti in dobermanistica romaneasca si internationala in comparatie cu necunoscut crescator din Arad a lui Casi.


Si importanta mai este si mama.
Care mama era fata lui Focus Icarus creatia lui cristian dragomir din Focus Sonia tot a lui dragomir si Gino Gomez del Citone al marelui pezzano. Gino cel indopat cu DCM. Cred ca si de ei ati auzit desigur.
 

Dar de alin taga din ploiesti ati auzit? alin taga care atunci cand se punea de monta care l-a adus pe lume pe Casi si pe fratii lui care au murit si ei pe capete de DCM recomanda crescatorilor sa monteze la Davor ca este un mascul excelent.
De astia toti eu cred ca ati auzit.


"Celebritatea" asta mincinoasa si sistemul care si-a facut legi pentru ierarhizarea valorica a dobermanilor pe baza "celebritatii" mincinoase este problema care l-a omorat pe Casi si care va distruge rasa. Problema e la centrul de comanda adica la asociatii si cluburi chinologice nu la un amarat care incearca sa faca si el un ban.

Astia enumerati de mine mai sus sunt cu mult mai relevanti pentru intrebarea cine este de vina pentru dezastrul rasei doberman decat un mic icsulescu de provincie (la propriu si la figurat) care voia sa faca si el un ban asa cum vazuse ca fac aia mai mari si mai bine plasati ca el, dobermanistic vorbind. Si oricum icsulescu asta nu putea lucra decat cu materialul putred al clientului, citeste cainii lui majoros si tot neamul lui de smenari romani si straini. Cu material putred de bolnav si cu legi si regulamente facute pentru smenul cu ghiarle bolnave pe post de dobermani.