Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2019 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

joi, 20 noiembrie 2014

"Nu sunt de acord cu blamarea generala pe care o face Mariana"

...
Nu e de acord ca eu si cu nevasta-mea "blamam in mod general" crescatorii de doberman?
Ma doare undeva daca o individa ca ea este sau nu este de acord cu mine dar nu asta vreau sa discut acum.
Acum vreau sa va dau un exemplu de generalizare facuta de Mariana si de mine. Cea mai grava generalizare pe care o facem pentru ca daca ar fi adevarata ar fi un adevarat dezastru pe capul rasei doberman:

"toti dobermanii sunt bolnavi genetic"
De unde am scos-o?
Ia sa vedem.
Zice eva chivu crescatoare si membra aleasa de ceilalti crescatori romani in Comitetul Director al Dobermann Club Romania singurul club al rasei doberman care conform legii poate exista in Romania:

"DCM-ul este in toate liniile"
Deci cea mai grava generalizare a Marianei si a mea nu-i nici a ei si nici a mea, este a lor . A lor, adica a crescatorilor romani de dobermani la cel mai inalt nivel de organizare posibil la noi in tara.
 

Si atunci cu ce nu-i de acord cea cu limbaj de curva?
Poate nu-i de acord ca are limbaj de curva cum zic eu despre ea si vrea sa argumentez pe acest subiect.