Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2021 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu dobermannul2009@gmail.com, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

vineri, 21 noiembrie 2014

Din nou despre "generalizare"

...

Ringul cu regulamentele de promovare in ring a cainilor buni pentru monta este cauza dezastrului.
Intreg sistemul chinologic cu legi si regulamente este astfel conceput incat rezultatul este cel pe care-l vedem, adica promovarea nonvalorilor chinologice. 
Orice intentie buna ramane doar la nivelul declarativ si este folosita pentru ascunderea adevarului si aburirea iubitorilor de caini, pentru ca la nivel practic totul se rezuma la bani. 
Un sistem cu legi si regulamente croit astfel incat sa aduca profit material cu atat mai mare cu cat respectivul crescator se gaseste mai sus in ierarhie.
Vina este a sistemului croit in asa fel de sefi in mod direct si masiv in interesul lor si nu poate fi escamotata aceasta vina aratand cu degetul catre cei de la baza sistemului adica a crescatorilor fara functii de conducere.

E adevarat ca ei crescatorii fara functii de conducere ar putea produce schimbarea numai ca ... ar avea nevoie de caracter. 
Dar sistemul chinologic care isi selecteaza singur membri nu este atat de batut in cap incat sa permita accesul in interior a unor persoane cu caracter care s-ar putea in final sa darame sandramaua sistemului chinologic.
Cum se face aceasta selectie a noilor crescatori?
Se face pe baza regulamentelor concepute de sefii sistemului in asa fel incat ei sa pastreze controlul. Cine vrea sa devina crescator trebuie sa-si inregistreze canisa. Actele pentru inregistrarea canisei trec pe la oamenii sistemului care selecteaza candidatii la intrarea in sistem ca nu cumva un clontos sa fie admis.
Sa spunem ca gresesc si admit unul care ulterior se dovedeste un clontos cu caracter si care vazand ce nu merge bine vrea sa indrepte raul din interior.
Nicio problema pentru sistem. S-au gandit si la asta. Intai il fac nebun si frustrat si apoi ... Clontosul fiind crescator are nevoie de trofee care iarasi conform regulamentelor conteaza imens de mult la "toaletarea" canisei. Fara aceste trofee clontosul nu vinde puii decat in paguba sau deloc ajungand cu canisa lui repede la faliment. Numai ca trofeele se iau in ring unde "stapan absolut" tot conform regulamentelor este arbitrul om din sistem care ii rupe clontul celui cu gura mare de nu se vede. Fiind "suveran arbitrul" clontosul se poate da cu krul de pamant ca nu pupa trofeu daca nu-si tine gura. Exemplul distrugerii reglementate de sistem a unui eventual clontos este o lectie pentru ceilalti amatori de dat din clanta. Amatori de dat din clanta impotriva sefilor sistemului si a regulamentelor contra naturii care amatori ori revin in rand respectand legile si regulamentele facute de sistem ori vorba lui csaba andrei majoros pleaca si se apuca de crescut ... fluturi.

Asa ca

"Generalizarea" reprosata Marianei si mie exista in realitate si este cauza dezastrului. Generalizrea asta consta in faptul ca toti crescatorii sunt admisi in hora doar daca joaca cum le canta sefii si pe baza legilor contra naturii care vor distruge in final rasele canine. Legi special croite de sefii din sistemul chinologic pentru mentinerea lor la putere si pentru profit material.