Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2016 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

sâmbătă, 22 noiembrie 2014

Dobermann Club Romania fata cu incompetenta sefilor

...
noiembrie 2006 csaba andrei majoros face ordine pe forumul de kkt certandu-l pe un medic veterinar sa nu mai sperie oamenii Medic veterinar care avertiza ca in conformitate cu observatiile lui de la cabinetul veterinar  DCM-ul face ravagii in cadrul rasei doberman :

"Asa ca va rog nu stigmatizati dobermannul ca fiind o rasa cu probleme de cardiomiopatie ... asa cum d-le Timberwolf ati facut-o" si "...ati lasat sa inteleaga un cititor obisnuit al acestui forum, mai ales ca poate vedea ca sunteti si medic veterinar, ca dobermanni au o grava problema cu aceasta boala." si "Ca incidenta este mai mare la dobermanni este din cauza temperamentului, constitutiei. Dar sa generalizam ca este o boala generala de acest gen la dobermanni NU ESTE ADEVARAT si nici nu puteti dovedi prin statistici astfel de lucruri."

Cum spuneam eu pe forumul de kkt era si inca mai este loc doar pentru reclama. Nimic altceva pe forum decat lucruri pozitive pentru vanzarea de pui. Nu-i loc acolo decat pentru reclama mincinoasa facuta de smenarii DCR-ului in frunte cu seful lor csaba andrei majoros. Smenari care doresc sa-si vanda ghioarlele bolnave pe post de dobermani chiar si cu 1000 de euro bucata.

Sub presiune venita chiar de la presedintele DCR omul de meserie si bine intentionat a tacut lasand  gasca de smenari incompetenti si pusi pe facut bani ai DCR-ului sa-si desavarseasca opera de distrugere a rasei. Opera care n-ar fi reusit fara ajutorul celor care adminstreaza acest forum mincinos  prin eliminarea de la comentariia celor care doreau sa spuna adevarul. Adevarul ca rasa doberman este extrem de grav bolnava. Sa nu uit ca si proprietarul forumului de kkt adica S.C. NETBRIDGE DEVELOPMENT S.R.L. are contributia lui la acest dezastru pentru ca nu aude nu vede ce se intampla pe mosia sa.
Rezultatul  :

Dezastrul rasei pentru bani, bani si iar bani.
Si vine aia cu limbaj de curva si zice sa nu generalizez.