Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2016 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

marți, 18 noiembrie 2014

Jegul cu nume de om

...
Ai dreptate Mariana omul asta este un jeg.
Numai un jeg de om isi revarsa ura pe care o are fata de unii din semenii lui asupra unui animal nevinovat, asupra unui caine, asupra unui doberman. Niciun om cu un dram de caracter nu se poate bucura in fata mortii unui animal nevinovat folosind verbul cu conotatii peiorative "a crapa". Cu atat mai mult cu cat zice ca iubeste dobermanii si ca este crescator. Dar la draci cu ura clocotind in el se dezbraca de haina fatarniciei si vine gol de caracter asa cum este el in realitate si cum sunt colegii lui din DCR. Omul asta ne arata cu cine avem de-a face cand vorbim despre crescatori de dobermani. Ne da o lectie de jegosenie de caracter utilizand repetat "a crapat", "a crapat".
Blogurile noastre tocmai de asta au aparut. 

Sa aducem in lumina cine sunt de fapt cei care isi zic crescatori de dobermani asociati sau nu in DCR. Sa-i cunoasca lumea cu ajutorul propriilor declaratii si actiuni.
Evident la venirea lui Casi pe lume tu si cu mine n-am avut nicio contributie. Nu noi am stabilit monta. "Meritul" ca a mostenit DCM-ul a apartinut in intregime crescatorilor romani si straini ai dobermanilor din pedigreeul lui Casi, la fel cum "meritul" propagandei pentru Davor Zamolxis ca "genitor autentic romanesc" i-a apartinut lui alin taga din Ploiesti.
Noi am crezut (evident am crezut gresit) atunci in 2005 cand am aterizat in dobermanistica romaneasca cumparandu-l pe Casi pe baza leorbaielilor de pe net ca aici avem de-a face cu profesionisti corecti asa cum am fost noi toata viata si cum sunt toti cei din jurul nostru, cei cu care am avut contact. Dar n-a fost sa fie asa si pentru ca ne-am lamurit repede ca avem de-a face cu niste indivizi si individe cu cel mai prost caracter posibil ne-am retras.
Ne-am retras refuzand orice contact cu astfel de indivizi si individe. Nu ne-am retras insa de a povesti mizeriile pe care le fac. Daca era vorba doar despre ei si noroiul in care se scalda ii lasam in plata Domnului de multa vreme. Nu este treaba noastra ce fac ei. Fac ce vor cu ei si cu viata lor. Nu ne-am retras si scriem despre ei pentru ca ne pasa ca pentru bani distrug rasa doberman. Noua ne pasa de rasa si despre asta scriem.
In rest ce sa mai spun.
Stati aproape voi cei care vreti sa cunoasteti adevarul despre rasa doberman. Noi va vom ajuta sa-l intelegeti.