Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2021 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu dobermannul2009@gmail.com, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

miercuri, 19 noiembrie 2014

Bramburitul nationale sau izvoratorul de tampenii dobermanistice

...
Dedicatie: Pentru prostii si proastele care pun botul la tampeniile debitate de bramburitul din pleosti.

Omul asta este periculos doar pentru cei care habar n-au si nimeresc peste postarile lui.
Aerele de specialist pe care si le da si frecventa leorbaielilor lasa impresia cui nu stie ca-i ceva de capul lui.
Noi care-l stim, putem oricand sa dam zeci de exemple din rateurile acestui nimeni dobermanistic vorbind. Azi spune ceva si cand maine ceea ce a spus se dovedeste ca era o prostie mai mare decat el, o intoarce ca la Ploiesti.
O sa dau un singur exemplu de prostie debitata din zecile existente.
Zice azi in 2014:
"De ce nu spuneti ca linia mea a dat viatza si a primit in schimb DCM-ul de la Davor Zamolxis ..."
Azi spune ca dobermanii lui s-au nenorocit pentru ca au primit DCM-ul de la Davor Zamolxis si reproseaza altora vina.
Numai ca noi care il cunoastem bine pe leorbau ne aducem aminte repede de tampeniile debitate in 2005: 
"Davor e varianta del Citone Romaneasca.. cred ca e pacat ca importam ceea ce avem deja. Personal (si cred ca si ...) vom merge la Davor."
I-auzi Davor in 2005 era laudat de leorbau si  recomandat si altora sa monteze la el:

"re Black : Ti-am sugerat fie sa incerci sa intaresti linia deja existenta in pedigreeul tau si sa mergi fie pe mina lui Davor sau ..." si "Eu voi baga cu Davor" sau "La Davor de ce nu montezi? 100% romanesc. E super acel caine in pedigree"
Wawww! zice in 2005 ca si el va monta la Davor. Si a montat. Dar daca si-a facut-o cu mana lui demonstrand ca vorbeste fara sa stie ce spune, de ce acum in 2014 e suparat ca Davor i-a bagat DCM-ul in bagajul genetic al cainilor lui? Nu stia in 2005 cand leorbaia laudandu-l si recomandandu-l pentru monta pe Davor, ca-i jale in pedigreeul lui?
Sa admitem ca nu stia. 
Atunci de ce se da specialist?
De ce nu-i in stare sa-si asume raspunderea pentru tampenia debitata si sa taca? Ce caracter poate avea un om care stie ca a comis o prostie dar o reproseaza altora ca si cum el n-ar avea nicio vina?
Daca esti specialist nu ai voie sa dai niciun rateu, ca s-a terminat cu tine. Ca la clasa : profesorul care face o singura greseala stiintifica in fata elevilor lui, trebuie sa-si ia catrafusele si sa-si schimbe meseria.
Si greseala cu Davor nu-i singura comisa de bramburitul nationale.
Omul asta spune cu nonsalanta tampenie dupa tampenie dupa care acuza pe altii pentru tampeniile spuse de el.