Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2016 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

marți, 18 noiembrie 2014

"din pacate nu traiesc o vesnicie"

...
zice omul lui sefu' referindu-se la un doberman din canisa acestuia, doberman mort la nici 5 ani. Mort in timp ce se juca ...
Spune aceste cuvinte in bataie de joc pentru proasta care a cumparat de la sefu' o ghioarla bolnava pe post de doberman evident cu bani multi. Cu bani multi ca sefu' e sef nu-i fitecine iar cainii lui sunt super "aranjati" in expozitii.
A luat-o la misto ghiorlaul (care plimba maidanezi ca de altceva nu-i bun) si proasta ce credeti ca face?
Ce sa faca daca e proasta?

Este incantata de mistoul pe care il face ala de ea.
Tot la fel cum e fericita ca ala de i-a dat o tzeapa "accepta" (cata marinimie, cata omenie din partea lui) sa-i mai dea una si e mandra ca smenarii care au adulmecat prostia s-au bulucit s-o mangaie pe burta  ca sa deschida punga. S-au bulucit in jurul prostiei cea aducatoare de bani pentru ei. S-au bulucit smenarii tot asa cum se bulucesc mustele la balega proaspata.

"speram sa-l gasim pe (cel mort in timp ce se juca) in el". Nu-i o speranta asta este o certitudine spun eu. Astia sunt cainii lui sefu'. Toti varza la capitolul sanatate genetica. Tot certitudine este si ca sigur asta noul va muri mult mai tanar decat cel care a murit acum jucandu-se. De ce asta? Pentru ca genetica e o stiinta. Dar nicio problema, prostia se plateste. Omul lui sefu ii va alege desigur cu "mare grije" recompensata cu ceva spre 1000 de euro o noua mortaciune.

Prostii astia ii tin in viata pe ei si smenul care duce rasa la dezastru.