Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2021 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu dobermannul2009@gmail.com, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

luni, 17 noiembrie 2014

"Rusine arbitrilor care nu vor sa aranjeze sau nu vor sa se lase cumparati"

...
ar fi concluzia urmatorelor cuvinte:
"Legat de nr de participanti la expo... E vina organizatorilor ca nu se consulta cu crescatorii inainte de-a invita arbitrii." 
rostite de unul dintre smenari romani care zice ca el dreseaza. 
O dreseaza eventual pe ma-sa ca dobermani nu. 
Dar sa trecem peste.
 

Au dreptate sa se indigneze cei care vor sa-si toaleteze canisele, sau performantele de dresura canina adica smenarii romani de si cu dobermani. 
Ar trebui si organizatorii expozitiilor altele decat cea de club sa procedeze asa cum i-a invatat baciul lor csaba andrei majoros adica sa "invite doar arbitrii care arbitreaza bine cainii lor".  Vorbesc aici despre baciul csaba al smenarilor romani de dobermani grupati sau nu in DCR.
Nu asa-i normal sa faca? 
Daca vine in expo un arbitru care nu vrea sa "aranjeze" sau nu vrea sa se lase "cumparat" ei ce se fac? Asta evident nu-i "specialist de rasa" (vai saraca limba romana) ca "specialistul de rasa" are deprinderile de "aranjare si vanzare" de trofee bine formate.
Ce se fac ei in cazul asta?
Ca ei din asta traiesc si de altceva nu vad sa fie in stare.
Traiesc din prostirea prostilor cu trofee "aranjate" sau "cumparate".
Dau un ban dar il recupereaza ei cand vand prostilor puii. Prosti care inghit nemestecat tot kkt-ul pe care il livreaza ei ambalat in poleiala stralucitoare livrata de arbitrul cel "specialist de rasa".
Asa ca au dreptate smenarii sa fie indignati si d-aia au inceput sa nu prea mai vina prin expozitii altele decat cele organizate de baciul csaba. 
Nu mai vin pentru ca organizatorii si-au luat-o in cap si invita fara sa-i consulte pe ei smenarii, invita arbitrii care "refuza sa aranjeze sau sa se lase cumparati".

Pana aici e totul clar pentru ca smenarii ne-au povestit singuri cum aranjeaza si cum cumpara trofeele. Ce ma nedumireste pe mine este insa de ce organizatorii nu consimt la onoarea de "aranjori sau de cumparatori" de trofee a smenarilor romani de dobermani ca doar sunt in familie?

Singura explicatie pe care o vad este ca de fapt este doar o neintelegere momentana. O neintelegere de ... distribuitie echitabila a sutelor de mii de euro luate de la fraieri pentru kkt-urile de ghioarle bolnave pe post de dobermani. Neintelegere care desigur va fi reglementata repede intre ei pentru ca nu-i asa, corb la corb nu-si scoate ochii si interesul de sufarire a prostilor este un interes general ca doar d-aia a fost creat AChR-ul si clubul de rasa.