Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2016 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

joi, 27 noiembrie 2014

Hai sa vedem un alt exemplu de prostie

...
O cumparatoare de dobermani cere pe forumul de kkt sfatul: cata proteina sa dea dobermanului ei iarna, doberman care zace in curte sau in casa si intreaba daca 38% proteina e mult?
Asteapta vreo doua trei zile pana ii raspunde unul dintre smenarii cu mortaciuni pe post de dobermani care citeaza o informatie luata evident de pe net pe care o gasea si ea singura daca utiliza un motor de cautare si scria acolo de exemplu: "cata proteina mancare catel" sau variante.
Are in casa calculator legat la internet si nu stie sa se informeze.
Prostia pleaca de la lipsa de informatii si de la lipsa exercitiului privind intelegerea si asimilarea informatiilor
O sa spuneti ca vrea sa socializeze.
Atunci ce cauta pe forumul de kkt?
Singura explicatie este ca indivizii si individele care iau dobermani de la smenari sunt in marea lor majoritate prosti de bubuie.
Cum sa-si imagineze cineva ca un astfel de prost este in stare nu sa caute pe net si sa vada ca este tzepuit cu o mortaciune ca asta este foarte greu la intelectul lui dar sa inteleaga macar ce-i dau eu mura in gura pe blogul meu?
Este ca si cum ai cere un program sportiv la inele unui flescait fara pic de muschi pe el.
Astia sunt clientii smenarilor si de-asta rasa se duce de rapa.
Nu exista cerere inteligenta de dobermani iar babuinilor astia le pot da smenarii orice kkt de caine ca tipa entuziasmati "like".