Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2016 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

sâmbătă, 1 noiembrie 2014

Dobermanistica romaneasca o mare inselatorie?

...
Daca inmultitorii romani de dobermani ascund ca dobermanii lor mor din ce in ce mai tineri din motiv de boli genetice in schimb isi fac reclama ca sa vanda prezentand teste de sanatate genetica care ei pretind ca atesta ca dobermanii lor nu vor face bolile genetice pe care in realitate le fac si mor ce concluzie se poate trage de aici?

Daca inmultitorii romani de dobermani recunosc ca aranjeza expozitiile sau cumpara trofeele in schimb isi fac reclama ca sa vanda laudandu-se cu trofeele respective ce concluzie se poate trage de aici?

Daca inmultiorii romani de dobermani incepand cu sefii lor din DCR reactioneaza cu o violenta extrema la adresa celor care pun cele doua intrebari de mai sus ce concluzie se poate trage de aici?


In concluzie daca inmultitorii romani de dobermani in frunte cu sefii lor din DCR mint de ingheata apele ca sa vanda scump puii si denigreaza, ameninta si injuriaza pe cei care arata cum mint ce concluzie se poate trage de aici?

Eu nu gasesc decat o singura concluzie: dobermnistica romaneasca patronata de DCR este o mare inselatorie.
Daca voi gasiti alta va rog sa-mi scrieti. 


PS: Daca inmultitorii romani de dobermani membri DCR sunt sustinuti de colegii lor din AChR chiar la nivelul brindusei gheorghiu, sustinuti in campania lor de amenintare, intimidare si denigrare a celor care pun intrebari ca acelea puse mai sus  atunci concluzia care se poate trage de aici este mult mai grava si va las pe voi sa ii spuneti pe nume.