Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2021 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu dobermannul2009@gmail.com, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

vineri, 31 octombrie 2014

Dobermanistica si prostie

...
Ca este prost cineva nu-i o problema. 
Nu-i motiv de suparare ca omul este asa cum este.
Problema apare cand prostul produce daune prin prostia lui si toate astea pleaca de la zicala: "prostul pana nu e si fudul parca nu e prost destul".
Cu cât sunt mai prosti oamenii cu atât se cred mai inteligenţi, iar acest comportament apare pe fondul incapacităţii lor de a-şi evalua corect nivelul la care se gasesc si asta pentru ca prostia ii impiedica. În psihologie acest comportament se numeste efectul Dunning-Kruger.

Filosoful Bertrand Russell spunea ca: „sursa fundamentală a problemelor actuale este că în lumea modernă oamenii proşti sunt încrezuţi, iar cei inteligenţi sunt plini de îndoieli“.
Inteligentul macinat mereu de indoieli este obligat sa se perfectioneze pentru ca indoielile lui il fac sa caute mereu raspunsuri, sa se informeze. Prostul are intotdeauna certitudinea ca-i doct si nimeni si nimic nu-l poate face sa-si schimbe aceasta parere tocmai pentru ca fiind prost n-are capacitatea de analiza. El fara sa-si puna probleme si fara sa-si bata capul sa studieze are tot timpul din lume sa se agite, sa ocupe prim planul spatiului public. Se lupta sa fie vizibil si lider in lumea celor care sunt ca el si care tocmai pentru ca sunt prosti considera tampeniile debitate de el ca adevarate valori stiintifice. 

Asta este situatia si in dobermanistica romaneasca.
O mana de oameni cu o spoiala de cultura si un caracter vai mama lui, mandri de goliciunea lor intelectuala pe care n-o vad pentru ca ochii mintii le sunt impaienjeniti ca unor orbi si convinsi ca tampeniile debitate de ei sunt adevaruri stiintifice au pus mana pe o rasa si o duc la dezastru.