Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2021 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu dobermannul2009@gmail.com, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

miercuri, 29 octombrie 2014

O veste minunata

...
Acum cand AChR-ul ne comunica, o ce veste minunata pentru unii, ca dragomir este cel care interpreteaza in Romania displazia, m-am linistit. Va fi bine. El, dragomir va spune uitandu-se pe o poza a nu stiu cui, ca dobermanul X are liber la monta. Adica dragomir va fi un fel ober-sef mai ceva ca pappitoiul national. Ca are canisa de dobermani, ca dobermanii vanduti de el se gasesc in multe pedigree romanesti, ca ala care l-a inlocuit in "fonctie" pentru ca el dragomir sa taca si sa faca, ne explica ca ei, adica si dragomir, impart posesorii de dobermani in doua: cei carora li se arbitreaza bine cainii si cei carora nu ... nu-i nicio problema pentru AChR-ul lui stefanescu. De acolo din inaltimile functiilor de mare competenta si resposabilitate de sefi peste caini nu se vede ca dragomir are interese directe in domeniul in care va fi si arbitru privind dreptul de monta. Nu se vede sau nu conteaza ce se vede si mai ales nu conteaza cine vede ca ei ... ignora.

Dar sa trecem peste asta cu aceeasi dezinvoltura cu care trece AChR-ul peste multe altele si mai si, cum ar fi de exemplu problema trofeelor "aranjate sau cumparate" si sa vorbim un pic despre statutul special castigat de cei care fac bani multi, dar multi de tot din smenul cu caini de rasa.
Dupa ce pappitoii vor acorda trofeele "aranjate" sau "cumparate" celor carora le arbitreaaza bine cainii si dupa ce dragomir le va da si pesemne isi va da bun de monta cainilor lui sau descendentilor din cainii lui, "campionii" vor fi inmultiti intre ei si puii vanduti cu pret mare. Evident pretul va fi mare in primul rand pentru ca sunt "campioni" si in la doilea rand pentru ca dragomir a zis ca sunt buni de monta.
Aici voiam eu sa va aduc.
Si voiam asta pentru ca nu m-am lamurit de ce inmultitorii nu platesc impozit pentru vanzarea de pui? Au cate 6,7,8 pui la un cuib sau adesea si mai multi decat atat, pe care ii vand chiar si cu 1000 de euro bucata. Au unii dintre ei cate patru femele in batatura. Fiecare dintre ele avand unu sau chiar doua cuiburi pe an. Vand pui pentru care iau mii de euro la un singur cuib si cu mult peste nivelul de mii de euro intr-un singur an si baga tot banetul asta in buzunar fara nicio obligatie catre stat. Nu au nicio obligatie ca din purcoiul de bani pe care-l incaseaza pentru ca au pus doi caini la monta (ce contributie extraordinara si de inalta competenta) sa contribuie si ei ca tot romanul care castiga ceva. Sa contribuie la sanatate, invatamant, politica, armata, asistati social, pentru azilele de batrani, pentru caminele de orfani, ... Toti platim impozit in schimb astia nu platesc nimic.
I-am mai intrebat eu asta si au explicat ca ei nu platesc impozit pentru ca n-au profit si n-au profit pentru ca sistemul chinologic este atat de hraparet ca le ia toti banii si nu mai raman cu nimic.

Cum ar veni stefanescu si cu cei din subordinea lui sunt de vina ca le iau banu si ii lasa in krul gol. 
Asa sa fie cum spun ei?
Oare asa de avizi de bani sunt cei care le vand trofeele, oare atat de mult costa handlingul expozitional predat de brindusa gheorghiu, oare atat de mult costa eliberarea unui pedigree in care sa scrie ce zice proprietarul femelei sa se scrie, oare atat de mult costa acum "noul bir", aprecierea "bun de monta" de catre dragomir ...?
Asa sa fie?
Imi raspunde si mie cineva?
Dar sa nu faceti ca altadata si in loc de raspuns sa vreti sa-mi masurati din nou putza.


PS:Ar mai fi o chestie aici. Daca ar fi adevarat ce spun inmultitorii si banii luati de ei pe un pui de doberman s-ar duce la nesatulii lui stefanescu ei ramanand fara niciun castig tot n-ar fi bai. Impozitul pe acea suma obtinut din vanzarea de pui l-ar plati hapsanii sistemului chinologic. Sau nici ei nu platesc nimic pentru ca-si transfera la randul lor creantele? Cui? Oare e corect? Voi ce ziceti?