Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2016 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

duminică, 30 noiembrie 2014

Debermani nemuritori

...
Tzeparii se orienteaza.
Goana dupa celebritatea produsa de show a avut si efecte negative grave pentru smenul inmultitorilor. Dobermanii facuti celebri in showuri au devenit "personalitati publice" si toata lumea a stat cu ochii pe ei observand si ce nu le convine inmultitorilor sa se observe si anume ca dobermanii produsi in canisele lor mor din ce in ce mai tineri de boli genetice grave.
Celebritatea castigata in showuri si care producea bani multi celor care montau celebrii astia intre ei s-a intors impotriva inmultitorilor. S-a intors impotriva pentru ca pedigreele dobermanilor produsi in canisele lor erau din ce in ce mai pline de morti tineri explicand astfel de ce noile generatii traiesc din ce in ce mai putin.
Asa nu mai mergea si atunci smenarii au gasit ... gaselnita.

Nu sa rezove problema ci sa piteasca adevarul.
Ce si-au zis ei? 

In fond doar din putine cuiburi produse de canisele lor si chiar din acelea doar unul cel mult doi dobermani merg in showuri si sunt astfel cunoscuti ei si soarta lor cea care strica pedigreele impanandu-le cu morti tineri. 
Ceilalti dobermani din cuiburile lor cu mult mai multi dar cu aceeasi baza genetica ca doar au aceiasi parinti raman necunoscuti publicului, sunt inmultiti de stapanii lor doar intre ei (ca necunoscut la necunoscut monteaza) si necunoscuta ramane si data mortii precum si motivul acesteia.
La necunoscutii astia pedigreeul e cum le trebuie lor smenarilor: plin de dobermani nemuritori (care se stie cand s-au nascut dar habar n-avem cand si de ce au murit), e doar o mare pata alba pe care leorbaul de exemplu o poate umple cu ce vrea muschii lui sau cu ce-i spune noaptea in somn o contesa moarta. Pedigreele necunoscutilor astia nu mai sunt "manjite" de adevarul stricator de smen al mortilor tineri de boli genetice grave. Pedigreele astea sunt "aerate" pana la disparitia informatiei. 

O minciuna ca tot ce spun si fac smenarii romani de dobermani grupati sau nu in DCR.
Mai era nevoie doar de un nume si acesta a fost gasit necunoscutii sunt ... "linii de lucru".