Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2021 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu dobermannul2009@gmail.com, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

sâmbătă, 29 noiembrie 2014

Afara-i vopsit gardu' ... sau brindusa gheorghiu fata cu realitatea

...
Poate credeati ca exagerez cand spun ca pedigreele sunt varza. Ca bat campii cand spun ca ele consemneaza la ancestorii unui nou cuib doar ce vrea stapanul femelei sa consemneze.
Eu nu spun nimic de la mine. 
Eu citesc ce spun cei din sistemul chinologic si ii citez ca sa vedeti si voi. Cum ar veni "va dau mura in gura".
Un mic exemplu din sutele pe care le pot oferi pentru ca eu citesc, adica ma informez (pe romaneste capul meu nu-i doar capac pentru ca sa nu-mi ploua in gat) ce scriu cei care dau tzepe cu "caini de rasa".

In primul rand ia sa vedem ce zice campiona aburirii naivilor adica brindusa gheorghiu secretara lui cristian stefanescu. Cea care te face sa plangi in hohote cand ii citesti chinurile prin care trece din dragoste de caini si asta de mai multe ori pe zi. Scrie secretara boss-ului:
"DE CE UN CAINE DE RASA CU PEDIGREE SI DE CE DE LA UN CRESCATOR – MEMBRU ACHR?
...
Sa ne continuam pledoaria alegerii luarii unui pui de caine de rasa cu pedigree strict de la crescatorul adevarat care nu se joaca si nu glumeste in privinta dragostei, pasiunii sale si responsabilitatii pe care si-a luat-o in ceea ce priveste viata fericita si bunastarea cainilor sai!
...
Un crescator este un om educat ce iubeste si respecta viata.
...
Nu uitati motto ul nostru: Cumparati un caine de rasa cu pedigree de la un crescator – membru ACHR sau adoptati un caine din adapost, nu cumparati de la intermediar, de la traficanti, de la simpli inmultitori."
Le zice frumos, nu? Impresionant! Sa nu cumparam caini de rasa decat de la crescatori subalternii sefului ei ca au originea sigura. Ca supusii lu' sefu sunt ingeri veniti printre oamenii pacatosi.

Dar ia uitati ce zic cei din sistemul chinologic pastorit de seful brindusei, cei care stiu direct cum merge treaba. Ia uitati ce "origine sigura" au cainii certificati AChR:
"Nu ai cum sa faci stampila falsa "Sa mor de ras nu alta.Pe ce lume traiesti Alin? Nu intelegi, e suficient sa ai un om in aso si faci rost de pedigree.Sa-ti povestesc de un dobe care avea la strabunici si in continuare airdalle-terrier? Cel care i-a vandut puiul oare cum o fi scos un asa pedigree?" 
Am citat din gelal alievici alias roni.
Ce parere aveti dragi naivi ca sa nu va zic altfel cum sunteti mintiti cu originea sigura certificata de un carton numit pedigree ("e suficient sa ai un om in aso si faci rost de pedigree") si care reflecta doar ce le convine celor care-l utilizeaza ca sa va abureasca? Cica sa nu cumparati din targuri sau pet-shopuri ca nu-i bine, cumparati de la membrii AChR ca sa va tepuiasca doar ei.

PS: Intrebati-va si de ce oare in epoca informatiei organismul membru AChR care certifica originea cainilor de rasa si anume COR-ul nu publica pedigreele eliberate? Eu zic ca de le-ar publica am rade in hohote de o puzderie de nepotriviri ca cea pe care ne-o prezinta gelal alievici alias roni pentru ca: "e suficient sa ai un om in aso si faci rost de pedigree" zice el. Si atunci mai bine pun batista pe tambal ca sa nu se prinda oamenii ca asa-i in AChR ...