Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2016 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

vineri, 7 noiembrie 2014

Cuibul cu litera E de la von Gini House

...
Motto:  "Sa se faca lumina si lumina se facu" chiar si la Giurgiu.

Mamica cuibului cu litera E, adica Eria Pro Persona Grata a murit la 8 ani "was put to sleep because a sever ovarian cancer. Her heart had no signs of DCM ( 12mm and 13 mm thickness of wall of the heart)". Adica au eutansiat-o dar au avut grije sa spuna ca n-a murit de DCM. Sa credem? Hai sa credem si sa mergem mai departe. Sa vedem daca era posibil sa moara de DCM. Taticul Personei Grata adica Tamerlan iz Slavnoi Stai a murit in 2005 de cancer (?) la varsta de 7 ani. Fratele lui Tamerlan adica Tigr a murit in 2002 de DCM la varsta 4 ani. Amandoi adica Tamerlan si Tigr sunt fii lui Ugor di Villa Conte mort la 5 ani de DCM si ai Indirei v. d. Rauberhohle moarta la 5 ani si ea tot de DCM. DCM mostenit de Indira atat pe linie materna dar si paterna de la Ebo v.d. Groote Maat mort de DCM la 6 ani ...
Sa ne oprim aici pe linie materna ca vom plictisi. Concluzia? Una singura: DCM peste tot in pedigree-ul Personei Grata.

Taticul cuibului cu litera E, adica Byron von Gini House nu stiu daca mai traieste sau nu ca mai nou de frica adevarului pitesc cainii dar stiu ca maica-sa Focus Ishtar a murit la 8 ani de "atac de inima" mai curand de DCM lucru care nu mira pe nimeni daca ne uitam ca este fica lui Gino Gomez del Citone care are DCM in pedigree ca nimeni altul.


Asa ca prost sa fii sa cumperi caini din cuibul asta si la preturi de sta cucul in coada. De fapt astia care cumpara asa mortaciuni si la asa preturi sunt cei care cautioneaza smenul cu mortaciuni pe post de dobermani. Daca ei n-ar mai cumpara smenul s-ar duce dracului si rasa poate ar supravietui.
La crima asta participa in egala masura cei care inmultesc caini fara sa le pese de sanatatea rasei dar si cei care nu mai putin vinovati avertizati de mine si de sutele de exemple prezente pe net cumpara totusi cu bani multi ce produc primii incurajandu-i astfel sa continuie dezastrul.
Va dati seama daca presedintele DCR inmulteste asa catastrofe de dobermani ce inmultesc inmultitorii mai mici?
Nici macar n-are circumstanta atenuanta ca nu stia in 2009 ca masculul si femela au un bagaj genetic dezastruos. Stia bine asta atunci cand facea monta pentru ca deja cei doi aveau
in pedigreeul lor o groaza de morti tineri de boli genetice grave. Ca sa nu mai spun ca "nesimtitul obraznic si sovin cu nevasta si fiu cu IQ sub 50" (cum m-a congratulat csaba andrei majoros) scria atunci in 2009 de cativa ani buni despre dezastrul produs de bolile genetice.  Scriam si dadeam exemple, zeci, sute de exemple despre monte care nu trebuiau facute dar fusesera facute pentru bani. Dar ei nu si nu, ma amenintau si imi denigrau familia.
Banii sunt ochiul dracului iar inmultitorii  romani de dobermani grupati sau nu in DCR traiesc din genitale de caini asa ca csaba andrei majoros si-a vazut linistit de treaba cu atat mai mult cu cat avea prosti suficienti ca sa-i cumpere scump mortaciunile aduse pe lume in canisa lui.