Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2016 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

sâmbătă, 8 noiembrie 2014

"toamna asta au murit citiva dobermani"

...
Asa este din pacate mor si mor pe capete din ce in ce mai tineri de boli genetice grave.
Dar stii tu petrica de ce mor asa de multi si asa de tineri?
Mor pentru ca prosti ca tine pun umarul si cumpara mortaciunile produse de smecherasii astia de duzina. Adica mortaciuni produse de inmultitorii romani de dobermani grupati sau nu in DCR. Mortaciuni coafate cu trofee cumparate.

Daca au desfacere chiar si cu 1000 de euro pentru orice kkt de doberman mort copt de bolnav ei de ce s-ar ingriji de calitate?
Daca va inghesuiti ca prostii sa le umpleti buzunarele cu bani smenarilor ei ce sa faca? Sa zica: n-avem nevoie de banii vostri?
Daca n-ar fi cerere asa de mare, daca cei care cumpara ar cere calitate, daca ar sti sa recunoasca calitatea si daca n-ar obtine-o ar da in judecata pe cei care i-au smenuit obligandu-i sa le plateasca despagubiri atunci sa vezi tu petrica cum ar scadea numarul de morti tineri.
De fapt totul s-ar rezolava daca voi cumparatorii ati fi normali.
Din pacate insa imensa majoritate a cumparatorilor e ca tine petrica adica: "Aliosa nu gandeste, Aliosa se caleste".
Intr-un cuvant avem de fapt aici in Romania inmultitorii de dobermani pe care ii merita majoritatea cumparatorilor.
Dar ce vina au dobermanii?