Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2016 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

duminică, 12 octombrie 2014

"How many IDC and World Champions have died before 5 years, did those titles help them ?"

Buna intrebare.
Nu, titlurile ajuta doar stapanul sa vanda puii acestor campioni foarte scump. Cainii mor tineri de boli genetice grave dar stapanii lor fac bani vanzandu-le puii scump pentru ca nu-i asa sunt "mari campioni". Au platit sistemului ca sa le faca cainii "mari campioni" si acum sistemul le asigura reclama si protectia necesara ca sa vanda scump si sa-si scoata banii investiti.
Este vorba de o adevarata gasca internationala a smenarilor care fabrica campioni netinand cont de sanatatea genetica a dobermanilor. Acesti smenari si-au facut cluburi nationale si internationale, legi, regulamente care sa-i ajute sa dea tzepe cu mortaciuni pe post de dobermani. 
Cine este victima tzepelor? 
Cei naivi o data sau de doua ori pana se prind ca-s trasi pe sfoara.
Si mai sunt victime dar isi merita soarta snobii si prostii. Isi merita sorta pentru ca acestia fac un rau imens rasei doberman si asta din snobism, indiferenta sau prostie asigurand sistemului veniturile necesare desfasurarii smenului cu dobermani bolnavi genetic.