Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2016 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

sâmbătă, 11 octombrie 2014

"Felicitari!"

...
Pune pe Facebook ... o poza cu femela ei care s-a clasat pe o anume pozitie buna.
Poza spune multe privind calitatea femelei si cine a prezentat-o in ring. In textul care insoteste poza aflam si cine a fost arbitru. Dupa care putem sa ne intrebam pe ce loc se putea clasa femela pe care o vedem in poza prezentata de proprietara daca era prezentata in ring de un necunoscut? Raspunsul pentru noi care stim sa apreciem cainele, dar cunostem si detalii din lumea dobermanistica este unul singur si anume: se putea clasa mult mai jos. Oricum nu pe podium.

Proprietara femelei insa "s-a descurcat" cum spune prostimea sau a fost "desteapta". A luat ce nu era de nasul femelei ei. A luat printr-o cotcarie ceva ce nu merita sa ia. Intr-o lume normala nu-i bine ce a facut pentru ca in lumea normala sunt promovate valorile si cotcariile sunt amendate. Intr-o lume a minciunii, a ciordelii, a turnatoriei, a linguselii e bine. In aceasta lume cotcarul e modelul de urmat. Asa ca prostimea o admira si o invidiaza cat de "descurcareata" si "desteapta" este si dau navala cu "feli, feli si congratz, congratz".
Ca nu cotcaria este calea progresului se vede cu ochiul liber atunci cand te uiti de exemplu peste speranta de viata a dobermanilor, speranta de viata intr-o continua scadere. 
Ce conteaza insa asta? 
Prostimea admira cotcarii si cotcarii traiesc de pe urma prostilor.