Blogul Dobermannului s-a născut din durere și iubire față de rasa doberman, rasă distrusă sistematic de niște indivizi care-și zic crescători de dobermani dar care sunt de fapt doar negustori animați de dorința de profit din creșterea dobermanului. Autorul blogului un iubitor al rasei, cumpărător de dobermani, încrezător inițial, apoi tras pe sfoară de astfel de indivizi și în final hărțuit, insultat, calomniat, șantajat, amenințat cu bătaia și cu moartea el și familia lui încearcă din 2009 până în prezent să tragă un semnal de alarmă prezentând dovezi ale dezastrului în care crescătorii români de dobermani grupați sau nu în DCR au adus rasa. Totul în speranța că rasa mai poate fi salvată. Dovezi care pentru credibilitate se bazează doar pe declarațiile crescătorilor români de dobermani.

© Copyright 2009 - 2016 prof. ing. Sorin Ion Fărtățescu, toate drepturile rezervate

Aprecierile celor din sistem

"Cand va veni vremea sa deschid gura, blogul dobermannului va pali pe langa cate am eu de spus."

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)

Impactul DCM-ului la doberman (65 din 100 de dobermani mor tineri in 2016 de DCM)
DCM-ul este o boală cu transmitere genetică și cu deznodământ tragic în proporție de 100%. In 2016 de aceasta boală suferă și mor 67 din 100 de dobermani veniți pe lume iar restul de 33 din 100 sunt transmițători ai bolii, adică nu fac boala (longevivivii cu care sunt aburiți proștii) dar o transmit urmașilor. Asta de fapt este sfâșitul rasei doberman. Singura problema care se mai pune este speranța de viață a dobermanilor care acum este de 6 ani dar scade dramatic an de an.

miercuri, 1 octombrie 2014

Dobermann Clubul Roman

...
Lasati orice speranta ca dobermanii nu vor mai muri din ce in ce mai tineri si ca expozitiile canine se vor desfasura in conditii corecte pentru toti participantii.
De ce asta?
Ca sa se corecteze cineva, adica sa inmulteasca caini sanatosi genetic si sa nu aranjeze expozitiile trebuie in primul rand sa constientizeze greseala pe care o face. Asta este si motivul pentru care la scoala profesorul are datoria ca inainte de a nota elevul sa-i explice greselile si sa-l ajute cu sfaturi cum sa si le corecteze. 
Vedeti voi la astia din DCR care pentru ca le spun adevarul ma cauta de opt ani de zile "sa-mi ia gatul, sa-mi rupa falca, sa-mi dea un cap in gura", care-mi fac nevasta "cretina-prostituata", fiul "cretin-labagiu" ca sunt in stare sa constientizeze altceva decat sentimentul de respect bazat pe frica fata de unul la fel de mizerabil ca ei in comportament dar mai tare-n muschi care le trage un toc de bataie zdravana?
Evident ca nu.
Si atunci?
Spuneti ca mine: problema rasei doberman este problema de caracter a crescatorilor rasei reuniti la noi in Romania in cadrul DCR.